Руският президент Владимир Путин отчете затвърждаването на водещите позиции на

...
Руският президент Владимир Путин отчете затвърждаването на водещите позиции на
Коментари Харесай

Путин: Русия остава лидер в световния спорт въпреки ситуацията около олимпийците

Руският президент Владимир Путин регистрира затвърждаването на водещите позиции на страната в международния спорт през миналата година. Според него обстановката с олимпийците и наказванията не са повлияли на Русия и тя към момента заема водещо място. Путин участваше на среща в Красноярск по подготовката на зимната универсиада през 2019 година.

" Въпреки обстановката с нашите олимпийци, съветският спорт без подозрение остава водач в международния спорт и на водещо място по организирането на огромни спортни събития ", сподели Путин.

Той изясни, че задачата на всички е " да дадем на студентския спорт подтик и паметен празник ".

Русия няма право да взе участие с тим на олимпийските игри в Пьонгчанг, поради систематичния допинг, употребен от съветски спортисти. Международният олимпийски комитет (МОК) позволи единствено руснаци под безпристрастен байрак, макар че доживотните наказания на 28 олимпийци бяха анулирани.

В идващите четири години Русия ще одобри няколко огромни шампионата. Още това лято в страната ще бъде международното състезание по футбол, а през 2019 година с изключение на универсиадата, в Сочи ще се организира международното състезание по бокс. Шампионатът по хокей на лед пък е в Сиктивкар през 2021 година, а година по-късно в Казан ще бъде хазаин на международното състезание по плуване в дребен басейн.

През 2015 година градът към този момент беше хазаин на шампионатите в огромен басейн (50 м).

" Всички тези огромни надпревари би трябвало да дават отговор на равнището, което показахме на универсиадата в Казан и олимпийсите игри в Сочи. Те са предопределени, с цел да оставят след себе си и доста завещание посредством инфраструктура. Също по този начин посредством спорта би трябвало да укрепим своите полезности ", добави Путин.

Държавният глава на Русия избра да се концентрира върху това какво би трябвало да се довърши по организацията на универсиадата, вместо да хвали свършеното дотук.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР