Руският президент Владимир Путин обяви, че ще модернизира армията на

...
Руският президент Владимир Путин обяви, че ще модернизира армията на
Коментари Харесай

Путин: „Сармат“ и S-500 влизат в употреба в руската армия


Руският президент Владимир Путин разгласи, че ще модернизира армията на Руската федерация със зенитно-ракетни комплекси S-500 и балистични ракети „ Сармат “. Какво съставляват тези оръжия?

Руският президент Владимир Путин разгласи, че стартира да употребява нови оръжия. " Освен оръжията, които към този момент са били тествани на бойното поле, първите зенитно-ракетни комплекси S-500, които нямат еквивалент в целия свят, дойдоха ”, сподели Путин на среща с дипломанти от съветските военни академии.
Редакцията предлага
също към този момент се тестват и ще могат да влязат в приложимост до края на годината, заяви съветският държавен глава. " Сред главните посоки е оборудването на въоръжените сили с най-новите оръжейни системи, които ще дефинират бойния потенциал на армията и флота за години и десетилетия напред ”, сподели още Путин.

S-500: Система за защита с огромен обхват на деяние

S-500 е съвременна система за противовъздушна и противоракетна защита с обхват на деяние от 500 до 600 километра. Той е създаден главно за събаряне на балистични ракети.

Ръководителят на съветските военновъздушни и галактически сили Сергей Суровикин твърди, че S-500 може да смъква спътници и хиперзвукови оръжия даже в космоса.

" Сармат ” може да носи няколко нуклеарни бойни глави

" Сармат ” е усъвършенствана междуконтинентална балистична ракета, способна да носи голям брой Русия го тества за първи път на 20 април. Изстреляна от космодрума Плесецк в северната съветска област Архангелск, ракетата скоро по-късно порази пробна цел на полуостров Камчатка, на 6000 км в съветския Далечен изток.

Скоро по-късно ръководителят на съветската галактическа организация Роскосмос Този вид ракети могат да бъдат оборудвани и с нуклеарни бойни глави.

***

Вижте и това видео от нашия списък:
Бруталните наемници от съветската група " Вагнер ": кои са тези мъже
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР