Руският президент Владимир Путин каза, че Русия ще атакува нови

...
Руският президент Владимир Путин каза, че Русия ще атакува нови
Коментари Харесай

Русия ще атакува нови цели, ако Западът достави на Украйна ракети с по-голям обсег, каза Путин

Руският президент Владимир Путин сподели, че Русия ще нападна нови цели, в случай че Западът достави на Украйна ракети с по-голям обхват. Това стана ясно от негово изявление за държавната телевизия "Россия-1 ", излъчено в неделя.

Украйна търси усъвършенствани системи за изстрелване на доста ракети като M270 и M142 HIMARS , с цел да може да нанася удари в тил на съветските сили.

Ако ракети с по-голям обхват бъдат доставени на Украйна, "ще си създадем съответните заключения и ще използваме оръжията си, с цел да нанасяме удари по цели, които до момента не сме атакували ", сподели Путин, представен от съветските осведомителни организации. Той не прецизира какви цели има поради.

Според съветския президент "суетенето " към даването на западно оръжие на Украйна е тактичност, която ще удължави спора.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предходната седмица, че ще даде системата HIMARS на Украйна, откакто беше убеден, че тя няма да се употребява за нанасяне на удари по цели в Русия.

Испанският вестник El Pais в неделя, че Мадрид възнамерява да достави зенитни ракети и бойни танкове Leopard на Украйна. Мадрид възнамерява да образова украинските военнослужещи в потреблението на оръжията в база в Латвия, където Испания към този момент е разположила 500 бойци.

Путин сподели, че новото въоръжение за Украйна е предопределено "да компенсира загубите " от украинска техника и няма да "промени нищо всъщност ". „ Това не е нищо ново “, сподели той.

В фрагмент от същото изявление, оповестен по-рано в събота, Путин споделя, че съветските системи за противовъздушна защита са унищожавали украински дронове и ги „ разбивали като ядки “.

В гостуващо есе в The New York Times на 31 май Байдън написа, че администрацията му се е съгласила да даде на украинските сили „ по-модерни ракетни системи и муниции, които ще им разрешат да поразяват по-прецизно основни цели на бойното поле в Украйна “.

Той обаче добави, че Съединените щати „ не предизвикват и не разрешават на Украйна да нанася удар отвън нейните граници “.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР