Властите в Тайван повдигат обвинения срещу ръководители на борса за

...
Властите в Тайван повдигат обвинения срещу ръководители на борса за
Коментари Харесай

Директори на борса за криптовалути обвинени в управление на мащабна измама

Властите в Тайван повдигат обвинявания против ръководители на борса за криптовалута и доста други, като настояват, че са забъркани в забележителна крипто машинация.

Според Taipei Times прокурорите повдигат обвинявания против 32 лица за машинация, за която се твърди, че са свързани с крипто борсата ACE, предлагайки 20 години затвор за четирите лица, ръководещи платформата.

Сред задържаните са Дейвид Пан и Лин Кенг-хонг, разпознати като създатели на крипто борсата ACE, дружно с Уанг Чен-хуан, ръководител на компанията. Тайванското държавно управление твърди, че схемата е измамила почти 1,200 лица за $24.56 милиона.

Прокурорите настояват, че обвинените са почнали да примамват други да влагат във виртуални валути, в това число родния актив на ACE, започвайки през 2019 година

Докато Пан и Лин уверяваха вложителите за трансформацията на ACE във водещата платформа за крипто търговия в Тайван, цената на нейния роден актив се срина, оставяйки вложителите неспособни с цел да го обръщате назад в тайвански долари.

Прокурорите обаче настояват, че обвинените са манипулирали цените на активите на платформата, с цел да привлекат повече вложители.

Уанг е упрекнат в приемане на $5.5 милиона, като е реинвестирал половината от тази сума в ACE, изкуствено надувайки цени на активите, подвеждайки търговците.

Докладът демонстрира, че прокурорите желаят 20-годишни присъди за Пан и Лин и 12-годишен затвор за Уанг.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР