Един от основателите на Samourai Wallet е пледирал невинен в

...
Един от основателите на Samourai Wallet е пледирал невинен в
Коментари Харесай

Основател на Samourai Wallet пледира невинен по обвиненията в пране на пари

Един от създателите на Samourai Wallet е пледирал почтен в понеделник във връзка с федерални обвинявания, свързани с инструмент, който е създал за прикриване на транзакции с криптовалута.

Кеон Родригес е упрекнат в скрит план за осъществяване на пране на пари и ръководство на нелицензиран бизнес за прекачване на пари, което носи оптималната комбинирана присъда от 25 години затвор.

Заедно със своя съосновател Уилям Лонерган Хил, Родригес беше задържан предходната седмица, когато управляващите затвориха услугите на Samurai Wallet.

Прокурорите настояват, че Samourai Wallet е улеснил  противозаконни транзакции в размер на над $2 милиарда сред 2015 година и 2024 година, в това число над $100 милиона в транзакции от изпрани доходи от пазари в тъмната мрежа.

Тези арести са част от по-широка принуда против крипто миксери, принадлежности, които прикриват произхода на транзакциите с цифрови токени.

Миналия септември Роман Сторм, разработчикът на Tornado Cash, също пледира почтен по сходни обвинявания, свързани с пране на пари.

Миксерите са желани от противозаконни участници в мрежата, които желаят да изперат незаконни доходи, защото затрудняват следенето на транзакции с криптовалута.

Родригес беше освободен против гаранция от $1 милион и идващото му чуване е планувано в Манхатън на 14 май.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР