HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово

...
HSBC и PayPal са част от нова инициатива, изследваща квантово
Коментари Харесай

Финансови гиганти създават работна група за квантова криптография

HSBC и PayPal са част от нова самодейност, изследваща квантово безвредната криптография в заплащанията, целяща справяне с евентуалните опасности за киберсигурността, подбудени от нововъзникващите квантови компютри.

Групата , ръководена от Emerging Payments Association Asia (EPAA), включва други членове като IBM и Australian Payments Plus.

С напредването на квантовите калкулации обичайните способи за криптиране като RSA могат да станат уязвими, рискувайки сигурността на финансовите данни.

Работната група възнамерява да оцени регулаторните рамки и оперативните тактики за внедряване на постквантова криптография и отбрана на платежните мрежи от бъдещи закани.

Едновременно с това европейските банки си сътрудничат посредством Quantum Safe Financial Forum (QSFF) за създаване на устойчиви системи против квантовите изчислителни закани.

Водена от Европейския център за киберпрестъпност на Европол (EC3), тази самодейност включва банки като BBVA, Banco Santander и Mastercard, целящи да предпазят финансовите данни от евентуална употреба.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР