Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган

...
Руският президент Владимир Путин и турският му колега Реджеп Ердоган
Коментари Харесай

Путин и Ердоган разговаряха по телефона

Руският президент Владимир Путин и турският му сътрудник Реджеп Ердоган разискаха ситуацията в Сирия в телефонен диалог по самодейност на турската страна, заяви пресслужбата на Кремъл, представена от ТАСС.

Двамата водачи са изтъкнали, че би трябвало да се предотвратят конфликти сред подразделения на турската войска и въоръжените сили на сирийското държавно управление. Путин е обърнал внимание на изострянето на филантропичната обстановка в регионите
край сирийско-турската граница. Руският президент е подчертал, че не би трябвало да се позволява членове на терористични организации, в това число "Ислямска страна ", да се възползват от създалата се конюнктура.

Путин и Ердоган са изразили единодушие, че процесът за намиране на политическо решение в Сирия би трябвало да продължи и са декларирали желание да спомагат за привикване на сирийския Конституционен комитет под егидата на Организация на обединените нации в края на месеца в Женева, уточни пресслужбата на Кремъл. Двамата водачи са удостоверили уговорката си за гарантиране на териториалната целокупност на Сирия.

В диалога Путин е поканил Ердоган в околните дни да направи работно посещаване в Русия и Ердоган е приел, се споделя в официалното съобщение на Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР