Билката която помага при нарушено кръвосъсирване и анемия. Лечебните растения

...
Билката която помага при нарушено кръвосъсирване и анемия. Лечебните растения
Коментари Харесай

Билката, която помага при нарушено кръвосъсирване и анемия

Билката която оказва помощ при нарушено кръвосъсирване и анемия. Лечебните растения имат тъкмо несъмнено, лимитирано място в лекуването на заболяванията на кръвта и кръвотворната система. Ето за какво, те могат да бъдат прилагани при леките форми на анемия с отмалялост с малокръвие.

Важно е да се знае, че самолечението на другите болести на кръвотворната система с билки не е оправдано.

При нарушение на кръвосъсирването, съпроводено от кръвоизливи или тромбози, билките могат да бъдат употребявани единствено при леките форми на кървене от капилярите, при кръвоизливи от носа, при хемороиди, при натъртвания.

Билката, която оказва помощ при нарушено кръвосъсирване и анемия 15.06.24 05:00 Два евтини зеленчука понижават риска от рак на червата със 79 % 15.06.24 04:00 Как да премахнем мазолите по краката? 15.06.24 03:00 Недооценено растение, което всеки би трябвало да яде през цялата година 15.06.24 02:00 Трите най-опасни неща в кухнята, които вредят на здравето 15.06.24 01:30

Кръвоизливи от вътрешните органи, както и от огромни кръвоносни съдове и разстройства в кръвосъсирването изискват лекарска помощ.

При дамите, доста растения се употребяват за лечение на кръвоизливи от матката и изобилна менструация или за предизвикателство на обикновено кървене при нищожна или закъсняващ цикъл.

Белият равнец е измежду билките, които намират приложение при положения, свързани с кръвотечения. Той предствалява многогодишно тревисто растение с прави стъбла, от семейство Сложноцветни. Цъфти в месеците от юни до септември. Среща се по тревистите места, край пътищата, по ливадите, сред храстите в цялата страна и над 1000 м надморска височина.

Той има известно болкоуспокояващо и ободряващо деяние. То възстановява двигателната и секреторната функционалност на стомаха. Притежава противозъзпалително деяние, обвързвано със съдържащия се в етеричното масло хамазулен.

Надземната част на растението се ползва доста постоянно като кръвоспиращо средство при кръвотечения от матката, венците, носа, стомаха и хемороидите. Освен това помаган за възбуждане на апетита, при стомашни възпаления с болки, при колит, газове, бъбречни болести, сърцетуптене, главоболие и виене на свят.

Източник: pulse

 

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР