Руският президент Владимир Путин е заявил в разговор френския държавен

...
Руският президент Владимир Путин е заявил в разговор френския държавен
Коментари Харесай

Путин изля яда си върху Навални

Руският президент Владимир Путин е декларирал в диалог френския държавен глава Еманюел Макрон, че опозиционният водач Алексей Навални може самичък да е погълнал " новичока ", с който е токсичен, написа в. " Монд " с позоваване на личен източник.

Според обявата Макрон изрично е декларирал, че " новичок " не може да е употребен от частна конструкция и че по отношение на това са нужни публични пояснения от страна на Москва. В отговор Путин се изказал пренебрежително за Навални, като го нарекъл " елементарен подбудител в интернет ", който в предишното симулирал неразположение.

Освен това Путин обвинил Навални в противозаконни дейности, като декларирал, че употребявал учредената от него организация - Фонд за битка с корупцията, за шантаж против съветски длъжностни лица и държавни чиновници.

Владимир Путин оправдал неналичието на пълноценно следствие в Русия по случая с отравянето на Навални с това, че резултатите от проучванията, извършени в лаборатории в Германия и Франция не били предоставени на " съветски експерти ".

Освен това, съветският президент твърдял, че " един от основателите " на " новичок " живее Латвия, без да споделя име.

В. " Монд " показва, че Макрон изрично е отхвърлил тази версия, както и изказванието на Путин, че Навални самичък е приел " новичок ".

Вестникът не разкрива източниците си, само че разяснява, че в формалната информация от Елисейския замък и от Кремъл за диалога сред Макрон и Путин тази тематика е отразена единствено отчасти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР