Руският олигарх Роман Абрамович, който се опитва да играе посредническа

...
Руският олигарх Роман Абрамович, който се опитва да играе посредническа
Коментари Харесай

От Кремъл опитали да отровят Абрамович?

Руският олигарх Роман Абрамович, който се пробва да играе посредническа роля сред Москва и Киев, с цел да се прекрати войната в Украйна, както и двама украински договарящи са имали признаци, които навеждат на мисълта за вероятно отравяне, написа в. " Уолстрийт джърнъл ", съобщи Франс прес.

След съвещание в украинската столица по-рано този месец, съветският милиардер, както и минимум двама високопоставени представители на украинския преговорен екип са развили признаци, написа изданието, като се базира на осведомени със обстановката лица. Зачервени и сълзящи очи, белеща се кожа на лицето и на ръцете - това са признаците. Сега положението им се е подобрило и животът на тези хора не е заплашен, написа вестникът.

Източници на изданието приказват за вероятно отравяне, за което са обвинени последователите на твърдата линия в Москва, които желали да саботират договарянията, целящи да се постави завършек на войната в Украйна.

Близките на Роман Абрамович обаче споделят, че той не е сигурен за самоличността на тези, които са взели групата договарящи на прицел. Западни специалисти пък не са съумели да открият повода за признаците.

" Уолстрийт джърнъл " удостоверява във всеки случай, че съветският олигарх, считан за доближен на съветския президент Владимир Путин и обект на западни наказания поради съветската инвазия в Украйна, е почнал да пътува сред Москва и Украйна в границите на посредническа задача за слагане на завършек на спора.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски удостовери, че няколко съветски предприемачи, измежду които и Абрамович, са предложили помощ на Украйна.

" Уолстрийт джърнъл " написа предходната седмица, че украинският президент е изискал от американския си сътрудник Джо Байдън да не глоби Абрамович, тъй като той можел да изиграе роля в договарянията за мир сред Украйна и Русия. И в действителност милиардерът не попада в листата на глобените от Вашингтон съветски олигарси, макар че е в тези на Европейски Съюз и на Обединеното кралство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР