Руският енергиен гигант Газпром обяви, че износът на газ за

...
Руският енергиен гигант Газпром обяви, че износът на газ за
Коментари Харесай

Русия е увеличила доставките на газ за Китай

Руският енергиен колос " Газпром " разгласи, че износът на газ за Китай през газопровода " Силата на Сибир " се е нараснал и ще продължи да пораства в сходство с изискванията на контракта сред двете страни, цитира news.bg.

По-рано компанията заяви, че доставките на синьо гориво за Китай са се нараснали с 63,4% през първите шест месеца на актуалната година.

По предварителни данни от началото на фискалната година добивът на газ възлиза на 249,7 милиарда куб. м, като бележи спад от 10,4% по отношение на миналата година за същия интервал.

Търсенето на газ на " Газпром " на вътрешния пазар е спаднало с 1,9% през този интервал. Износът на газ за страните отвън Общността на самостоятелните страни отбелязва спад от 33,1% в съпоставяне със същия интервал на миналата година, регистрира компанията в канала си в " Телеграм ".

Вчера " Газпром " сложи под въпрос продължаването на употребата на " Северен поток 1 " на фона на сюжета с ремонта на турбината в Канада.

През уикенда държавното управление на Отава разгласи, че няма да достави на Русия ремонтирана турбина за компресора " Северен поток 1 " в Портовая, а на Германия.

До преди няколко дни от " Газпром " уверяваха, че доставките по " Северен поток 1 " в действителност би трябвало да бъдат обновени незабавно откакто турбината стартира да се употребява.

Впоследствие обаче съветският газов колос съобщи, че не разполага с документи, които да разрешат на Siemens да получи турбината от Канада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР