Руските военни отново обстрелваха площадката на Запорожката АЕЦ, ракети паднаха

...
Руските военни отново обстрелваха площадката на Запорожката АЕЦ, ракети паднаха
Коментари Харесай

Нов обстрел на Запорожката АЕЦ, ракети паднаха до хранилище за ядрени отпадъци

Руските военни още веднъж обстрелваха площадката на Запорожката АЕЦ, ракети паднаха до изсъхнало вместилище за отработено нуклеарно гориво, заяви Укринформ с позоваване на „ Енергоатом “. Един служащ е ранен.

“Вчера, 6 август, вечерта, съветските окупатори за следващ път започнаха ракетни обстрели против площадката на Запорожката атомна централа и град Енергодар. Те улучиха площадка Запорожката АЕЦ директно до сухото вместилище за отработено нуклеарно гориво на централата. Очевидно са се прицелвали в контейнерите с отработено гориво, се съхраняват под намерено небе до местата на обстрела. 174 контейнера, във всеки от които има по 24 партиди отработено нуклеарно гориво.” – се споделя в известието.

" Този път по знамение успяхме да избегнем нуклеарна злополука ", акцентират от Енергоатом.

Отбелязва се, че поради вражеските ракетни обстрели са развалени три датчика за радиационен мониторинга до хранилището. Затова в този момент е невероятно своевременното определяне и реагиране при положение на утежняване на радиационната конюнктура или приключване на радиация от контейнерите, акцентират от Енергоатом.

При гърмежа един от служащите е ранен от шрапнел и е откаран в болница.

" Всички съветски военни, които са до 500 на площадката Запорожката АЕЦ от деня на окупирането й, както и личният състав на терористичния „ Росатом “ авансово се укриха в бункерните пространства на спешния център и центъра за техническа поддръжка. " – се споделя още в известието на „ Енергоатом “.

Съобщава се, че съветските военни са обстрелвали също територията на локалния цех за строителни структури и по каптажната зона на Енергодар.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР