Руските власти са получили най-много откази от Великобритания да им

...
Руските власти са получили най-много откази от Великобритания да им
Коментари Харесай

Москва към Лондон: Пречите на разследването

Руските управляващи са получили най-вече отводи от Англия да им съобщи лица, търсени в Русия за заграбване, по времето, когато вътрешен министър е била Тереза Мей. Това съобщи на конференция заместник-генералният прокурор на Русия Саак Карапетян, представен от ТАСС.

По думите за интервал от 15 години Русия е отправила към Англия 83 претенции да репатрира 72 лица, обвинени или към този момент наказани за присвоявания на потвърдена обща сума 500 милиарда рубли. От 83 поръчки бе отказано предаването на 60 лица, включително 55 с претекста, че лицето има статут на емигрант или че е политически преследвано или ще му бъдат нарушени човешките права, сподели прокурорът.

"Максималното количество отводи за предаване съответства с интервала от 2010 до 2016 година, когато министър на вътрешните работи на Англия беше госпожа Мей ", заключи Карапетян.

Той упрекна английските управляващи, че отхвърлят съдействието на Русия в следствието на аргументите за гибелта на олигарха Борис Березовски, някогашния съветски шпионин Александър Литвиненко и в този момент на Сергей Скрипал. Карапетян сподели, че Русия и до момента не е получила резултатите от английското следствие за гибелта на Березовски, макар многократните настоявания на съветската страна.
На конференцията в Генералната прокуратура Николай Атмониев, който е консултант на генералния прокурор, сподели че преди гибелта си Александър Литвиненко е можел да даде показания, уличаващи Березовски. "В хода на следствието при нас беше открито, че към ноември 2006 година, когато умира Литвиненко, неговите връзки с Березовски са били доста влошени.

Литвиненко е можел да даде изобличаващи го показания ", огласи съветникът и акцентира, че "от ликвидирането на Литвиненко най-заинтересован е бил Березовски ", съобщи ТАСС.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР