Руските власти продължават да настояват, че инвазията в Украйна, която

...
Руските власти продължават да настояват, че инвазията в Украйна, която
Коментари Харесай

География на товар 200 - BBC чертае картата на руските жертви в Украйна

Руските управляващи не престават да упорстват, че нашествието в Украйна, която те назовават " специфична интервенция ", върви добре и по проект.

Руското министерство на защитата не е съобщавало за жертви в боевете от една седмица насам, а и по принцип ежедневната сводка се дава с данни за унищожени обектни и отстранени цели на украинската страна, само че не и със статистика за загубите на руснаците. Само един единствен път Министерство на защитата на Русия удостовери и заяви за своите жертви - на 2 март бе оповестено за 498 починали руснаци. Нови данни оттогава не са оповестени.

BBC пресметна какъв брой съветски района са получили тела на починали военни от Украйна по формалните данни.

Руските районни управляващи постоянно рапортуват за убитите във войната, като показват имена и звания. Първи бе ръководителят на Дагестан Сергей Меликов, който на 26 февруари изрази съболезнования на фамилията на офицера Нурмагомед Гаджимагомедов. След него и други губернатори стартират да вършат същото.

По данни на BBC районните власт, които са 83 провинции, са съобщили за гибелта на най-малко 71 души, като в множеството случаи са показали и техните имена.

Най-много жертви са приети в Бурятия, чийто началник оповестява за осем смъртни случая. Повечето от останалите райони регистрират един или два смъртни случая

Какво е известно за бойците в плен

Руското министерство на защитата към момента не оповестява нищо за броя на военнослужещите, попаднали в плен. Но очевидно това е реалност, а и през вчерашния ден Игор Конашенков, представител на съветското МО, призна, че в Украйна са били изпратени освен военнослужещи на контракт, само че и наборни бойци. " Бяха хванати няколко бойци, в това число наборни бойци ", сподели той.

На 27 февруари украинското министерство на вътрешните работи предложи на роднините на съветски военнослужещи да употребяват онлайн платформа, с цел да намерят информация за починали и пленени военнослужещи. В същия ден уеб сайтът е блокиран от Роскомнадзор по искане на съветската Главна прокуратура. Целта на уеб страницата била да се събират данни за съветските военнослужещи от страна на украинските и западните спецслужби.

Съединени американски щати публично правят оценка загубите на съветската войска в Украйна през първите две седмици на интервенцията на 5000-6000 души. Това заяви източник на CBS във Вашингтон.

Броят на ранените, който нормално е към три пъти по-голям от броя на починалите, може да бъде почти изчислен на 15 000-18 000 души, добавя източникът, като назовава съветските загуби " доста, доста обилни ".

Преди това Киев оценяваше броя на починалите и ранените съветски военнослужещи на 12 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР