Руските туристи в България са под въпрос. Полетите между двете

...
Руските туристи в България са под въпрос. Полетите между двете
Коментари Харесай

Руските туристи в България са под въпрос

Руските туристи в България са под въпрос. Полетите сред двете страни са анулирани най-малко до края на май, демонстрира информация на bTV.

Според туроператори допустима причина за затварянето на небето е така наречен шпионски скандал.

В Поморие втора година съветска тирада не се чува. И в случай че предишното лято туристи не пристигнаха поради пандемията, в този момент повода да няма полети е друга, считат туроператори.

" Полетът на „ Аерофлот “ беше неразрешен, не беше осъществен. Хората ги извозваха през Белград, с рейсове от Бургас до София, от София до Белград, с цел да се приберат за Москва ". Така се допуска, че е обвързвано с повишението на напрежението, политическото, сред двете страни - шпионски кавги и така нататък, отзоваване на дипломати ", сподели Галин Георгиев, шеф на туроператорска компания.

От външното министерство в оставка дадоха отговор за bTV, че са възстановили издаването на визи, само че едностранно въведената през 2020 година възбрана за полети от съветските управляващи публично не е анулирана.

" Още в края на март българските въздухоплавателни управляващи започнаха редица стъпки за договаряне на поетапно обновяване на полетите сред България и Русия. До момента отговор не е получен ".

Концесионерът на морските летища удостовери, че полетите за май са анулирани, а за юни са под въпрос.

Към момента през юни от Варна са заложени 46 полета до Русия, а от Бургас – 137.

" Всички полети са неразрешени. Пропагандата приказва, че това е поради системата с визите, само че до момента проблем нямаше. Мисля, че това е на първо място политика ", разяснява Александър Викторович – непрекъснато живеещ в България.

" Притесненията ми са, че по този начин чаканите от всеки от нас съветски туристи, изключително от туристическия отрасъл, могат и да не дойдат ", съобщи Тонко Фотев - почетен консул на Руската федерация.

" В един миг най-вероятно те ще се откажат изобщо от собствеността в България. Идеята да дойдат през лятото е да стоят толкоз, колкото желаят, да оставят пари в България, те употребяват и така нататък, платежоспособни клиенти са ", изясни Ирина Джендова – управител " Маркетинг и продажби ", хотелски комплекс.

От сектора упорстват за незабавни ограничения.

" Надяваме се служебният кабинет, който ще назначи президентът Радев, да се съобрази с тази тежка обстановка, тъй като така и така е туризмът ни е подложен на колене ", сподели Евелина Пулева от Бургаска районна туристическа камара.

Окончателно решение дали България ще влезе в листата с вражески страни на Русия от сектора чакат до 11 май.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР