Руските сили са нанесли удари по Харковска област, съобщават Ройтерс

...
Руските сили са нанесли удари по Харковска област, съобщават Ройтерс
Коментари Харесай

Руските сили удариха Харковска област. Украйна започва консултации със САЩ

Руските сили са нанесли удари по Харковска област, оповестяват Ройтерс и украинската организация УНИАН, представени от Българска телеграфна агенция.

Информацията е била оповестена от ръководителя на държавната администрация в Харковска област Олег Синегубов.

„ Окупаторите нанасят удари. На вниманието на жителите на град Харков и региона, идете в убежищата “, съобщил е той в Телеграм.

По предварителни данни ударите са били нанесени с ракетен комплекс С-300, заяви началникът на харковския гарнизон Сергей Мелник. Информацията за опустошения и жертви се обяснява, добави той в Телеграм, като прикани жителите да не напущат убежищата до оповестяването на отбой.

По-късно кметът на града Игор Терехов заяви, че градът още веднъж е подложен на обстрел, по предварителни данни са изумени нежилищни пространства и е избухнал пожар. Няма данни за потърпевши.

Днес на цялата територия на Украйна беше оповестена въздушна паника. Обявена е ракетна опасност на цялата територия на страната.

Снощи на обстрел с касетъчни муниции беше подложена Константиновка. Ранени бяха трима локални поданици, в това число 13-годишно момче.

Високопоставен украински чиновник заяви в неделя за тежки сражения в североизточната част на страната, като силите на Киев са удържали позициите си и са постигнали триумфи в някои региони.

Руските военни от своя страна обявиха, че са спрели украинските сили в североизточната част на страната. Те прибавиха, че са свалили три украински дрона, които са се пробвали да нанесат удар по Москва, като са развалили висока постройка, в която съгласно сведенията се обитават държавни служби.

Украинският президент Володимир Зеленски дефинира вчерашния ден „ добър ден, мощен ден “ на фронта, изключително край Бахмут, където украинските сили настояват, че си връщат позиции, изгубени при завладяването на града от съветските сили през май.

Украйна не е поела директна отговорност за офанзивите с дронове, при които беше ранен едни човек, само че Зеленски съобщи, че войната „ последователно се завръща на територията на Русия – в нейните алегорични центрове “.
Украйна стартира съвещания със Съединени американски щати
Украйна ще стартира тази седмица съвещания със Съединени американски щати за даване на гаранции за сигурността на Киев до привършване на процеса на присъединение към НАТО, съобщи в Телеграм началникът на кабинета на президента Володимир Зеленски Андрий Ермак, представен от Ройтерс.

Ермак добави, че публични лица от редица страни се готвят да се срещнат в Саудитска Арабия, с цел да обсъдят мирния проект на Зеленски за Украйна, учреден на напускането на всички съветски войски. Той не уточни по кое време ще се организира идната среща, само че съобщи, че проектът ще бъде разискван на три стадия, които ще доведат до среща на държавните и държавните ръководители.

За срещата беше обявено първо във в. „ Уолстрийт джърнъл “. Според изданието тя ще се организира в Джеда на 5-6 август.

Разговорите за гаранции за сигурност със Съединени американски щати са продължение на уговорките, поети от страните Г-7 на срещата на върха на НАТО в Литва по-рано този месец за правене и съблюдаване на гаранциите за сигурност. “Започваме диалози със Съединени американски щати (тази) седмица “, написа Ермак в Телеграм. „ Гаранциите за сигурност за Украйна ще бъдат съответни, дълготрайни отговорности, осигуряващи способността на Украйна да победи и да сдържа съветската експанзия в бъдеще. Това ще бъдат ясно написани формати и механизми за поддръжка “. Той посочи, че гаранциите „ ще бъдат в действие, до момента в който Украйна получи участие в НАТО “.

На срещата на върха на Алианса във Вилнюс на Украйна беше препоръчана поддръжка за битката против 17-месечната съветска инвазия, а обособени страни дадоха обещание нови оръжия, само че не беше избрана дата за участие преди края на войната. Членовете на Г-7 се съгласиха всяка страна да контракти съглашения за даване на гаранции за сигурност и да помогне на Украйна да укрепи армията си. Според Ермак над 10 други страни са се включили към декларацията на Г-7 и Украйна договаря с всяка от тях за изискванията на бъдещите гаранции.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР