Руските производители на петрол доставиха първите си товари суров петрол

...
Руските производители на петрол доставиха първите си товари суров петрол
Коментари Харесай

Русия отваря нов маршрут за износ на петрол

Руските производители на нефт доставиха първите си товари недопечен нефт " CPC Blend " на Обединените арабски емирства (ОАЕ) през август и септември, съгласно четирима търговци, които разясниха въпроса пред Reuters.

С това начинание се откри нов маршрут за експорт, защото Москва се стреми да откри нови клиенти и да заобиколи западните наказания.

Москва откри нови пазари за своя нефт макар глобите, наложени от страните от Г-7 след началото на войната в Украйна, която Москва назовава специфична военна интервенция. Третият по величина експортьор на нефт в света, Русия пренасочи по-голямата част от своя нефт към Китай, Индия и Турция през миналата година, а също по този начин изпрати товари към страни като Бразилия, Шри Ланка и Пакистан.

През август и септември две съветски компании – огромният петролен тръст “ ” и самостоятелният производител “ ” – продадоха своя нефт на ОАЕ, обявиха четиримата търговци. И двете са доставили CPC Blend – вид, който се създава най-вече в Казахстан и се доставя на международните пазари през съветското черноморско пристанище Южная Озереевка.

Въпреки това към CPC тръбопровода в Русия се прибавя и известно количество недопечен нефт от Русия, съгласно уеб страницата на CPC. CenGeo доставя товар на компания, посочена в данните на корабния сътрудник като Paramount, който е претрупан сред 14 и 16 август на горепосоченото пристанище.

Товарът е бил разтоварен в терминала на рафинерия в Рувайс, ОАЕ, сочат данните на “ “, която следи доставките на нефт. Reuters не можа да откри повече детайлности за компанията, която е взела товара.

В началото на август комерсиалното поделение на Lukoil – Litasco, достави 123,000 тона нефт CPC Blend с танкер “ ” също до терминала в Рувайс, сочат данните на LSEG.

CenGeo и Lukoil досега не са дали отговор на настояванията на Reuters за коментар. ОАЕ, които сами по себе си са огромен производител и доставят нефт “ ” на интернационалните пазари, от време на време внасят разнообразни марки за своите рафинерии, с цел да усъвършенстват ценовите разлики, настояват търговците.

Според тях петролът CPC Blend, доставен в пристанищата на ОАЕ през септември, ще бъде по-евтин от петрола Murban на ОАЕ.

Службата за надзор на задграничните активи на Съединени американски щати (OFAC) съобщи по-рано, че петролът CPC Blend не предстои на наказания, в случай че е с казахстански генезис, и насърчи на купувачите на сместа да изискват документи за генезис. Предупреждението на Съединени американски щати по отношение на вида нефт се отнася единствено за купувачи, които съблюдават глобите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР