Руските и китайските военноморски сили провеждат съвместни патрули в Тихия

...
Руските и китайските военноморски сили провеждат съвместни патрули в Тихия
Коментари Харесай

Дружбата между Китай и Русия се засилва все повече, Западът е неспокоен

Руските и китайските военноморски сили организират взаимни патрули в Тихия океан. Това заяви съветското министерство на защитата в четвъртък, представено от организация Ройтерс. Двете страни задълбочават военните и дипломатическите връзки по сред си, откакто връзките им със Запада се утежниха.

В изказване на министерството в Telegram се споделя, че екипажи от двете страни организират взаимни тактически маневри и организират учения с присъединяване на артилерия и хеликоптери.

Задачите на патрулите включват подсилване на военноморското съдействие сред Русия и Китай, поддържане на мира и стабилността в Азиатско-тихоокеанския район, крайбрежен мониторинг и отбрана на съветски и китайски морски стопански обекти ", се споделя в известието.

Президентът на Китай Си Дзинпин ще се срещне с президента на Русия Владимир Путин в Узбекистан, с цел да обсъдят Украйна и Тайван, наред с други тематики. Това е първото пътешестване на китайския президент в чужбина от повече от две години.

Задълбочаващото се " безгранично " партньорство сред издигащата се суперсила Китай и титана на естествените запаси Русия е геополитическо развиване, което Западът следи с безпокойствие.

Военни кораби на Русия и Китай организираха първите си взаимни патрули в западната част на Тихия океан през октомври предходната година, стъпка, следена от близко от Япония, която назова маневрите " необикновени ", цитира news.bg.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР