Руските държавни медии на латиноамериканските пазари поднасят точно това меню,

...
Руските държавни медии на латиноамериканските пазари поднасят точно това меню,
Коментари Харесай

Как руската пропаганда трови Латинска Америка


Руските държавни медии на латиноамериканските пазари сервират тъкмо това меню, което би се харесало на публиката - тъй като зад него се крие целенасочена дезинформация.

Испаноезичният тв-канал на Russia Today има много повече почитатели във Facebook и Ютюб от британския канал на същата държавна съветска телевизия

Факти, полуистини, клюки, неистини и подправени вести, примесени със препоръки за намаляване, спорт и шоу, всичко това поднесено от публицисти: такова е всекидневното меню на медиите в редица латиноамерикански страни. А съветските държавни медии на тези пазари редовно сервират сходно меню, тъй като зад него се крие целенасочена дезинформация.
Редакцията предлага
Испаноезичният тв-канал на Russia Today (RT), Actualidad RT, бързо набра известност още след старта си през 2009-а година. Този канал към този момент има 18 милиона почитатели във Facebook и съвсем шест милиона в Ютюб - много повече спрямо британския канал на същата държавна съветска телевизия.

" Русия употребява семейството си на Световното състезание по футбол през 2018-а, с цел да реализира пробив на медийния пазар в Латинска Америка ", споделя в изявление за Дъждовни води Марио Моралес, професор по обществена връзка в колумбийския университет " Хавериана ". Според професора зад паравана на сякаш неполитическите спортни предавания " Москва се пробва да показа RT като опция, която не популяризира агитация и не пази държавни ползи. " Професорът твърди, че RT освен е пробила на латиноамериканския пазар, само че към този момент си е построила и огромна общественост от " лоялни консуматори ".

Actualidad RT разполага със обилни запаси

" Руските медии елементарно проникнаха на латиноамериканския пазар, тъй като наподобяват на доста медии в самата Латинска Америка, които се държат извънредно публично, а в действителност пазят ползите на съответното държавно управление ", изяснява пред Дъждовни води аржентинската специалистка по медиите Адриана Амадо. Тя напомня, че в редица страни в Латинска Америка действат медии с отчетливо пропагандни цели - паралелно с тези, които съблюдават професионалните журналистически стандарти.

Протест против цензурата, пропагандата и дезинформацията във Венецуела

Според формалната информация на RT, в малкия екран работят 200 испаноезични сътрудници, а каналът поддържа свои офиси в Каракас (Венецуела), Хавана (Куба) и Буенос Айрес (Аржентина). След съветското навлизане в Украйна тази телевизия беше блокирана в редица обществени мрежи, само че по заобиколни пътища продуктите ѝ към момента намират достъп до необятна аудитория. В програмата на Actualidad RT след началото на войната изчезна и последната диря от сдържаност - съветската експанзия се поддържа абсолютно. Заместник-директорката на Actualidad RT Инна Афиногенова, която е и най-популярното лице на тази телевизия в Латинска Америка, поддържа собствен личен канал в Ютюб, където разяснява както международните събития, по този начин и нелепиците и несъгласията, в които се оплитат някои латиноамерикански политици. А това се харесва на публиката. Но инфлуенсърката не пропуща и да оправдае преследванията против съветския опозиционер Алексей Навални.

" Информационното пространство е отровено "

" Стилът на Инна Афиногенова доста се харесва на последователите на тайните теории. Нейните най-важни стилистични средства могат да се опишат като: " Това те го крият от вас " и " Сега ще ви опиша нещо, което няма да намерите в обичайните медии ", изяснява Адриана Амадо. А Марио Моралес прибавя, че Афиногенова " твори " в род, който е изключително известен в Латинска Америка - пристрастната публицистика.

Нахлуването на Русия в Украйна отприщи и война за публицистично превъзходство в испаноезичния интернет, изяснява Вирхиния Марин, основателка на организация за наблюдаване на обществените мрежи във Венецуела. Тя изяснява, че Но за хората таман тези мрежи са " най-важният, а от време на време и единствен източник на информация ", изключително в страни с властническо ръководство. Марин дава образец с Венецуела, Куба и Никарагуа, където съгласно нея цензурата, пропагандата и дезинформацията по съветски пример от дълго време са институционализирани.

Среща на президентите на Аржентина и Русия в Москва

" Специално във Венецуела. Причините са две: поддръжката на президента Мадуро и дезинформацията, популяризирана от държавната телевизия. Те оправдават нахлуването на Русия в Украйна и го омаловажават с аргумента, че Съединени американски щати постоянно правят същото ", споделя експертката.

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР