Руските авиокомпании, включително държавната Аерофлот, разглобяват част от самолетите си,

...
Руските авиокомпании, включително държавната Аерофлот, разглобяват част от самолетите си,
Коментари Харесай

Руски авиокомпании разглобяват самолети за части поради липсата на нови

Руските самолетни компании, в това число държавната Аерофлот, разглобяват част от самолетите си, с цел да обезпечат аварийни елементи, които към този момент не могат да купуват от чужбина заради глобите на Запада.

Това настояват пред Ройтерс източници, близки до промишлеността.

Още през юни съветското държавно управление посъветва самолетните компании да употребяват някои самолети за елементи, с цел да подсигуряват, че останалите летателни апарати, създадени в чужбина, ще могат да продължат да летят най-малко до 2025 година

Санкциите, наложени на Русия поради нашествието в Украйна в края на февруари, не разрешават на съветските самолетни компании да получават аварийни елементи и услуги за поддръжка от западните производители.

Според авиационните специалисти, съветските самолетни компании евентуално ще стартират да вземат елементи от своите самолети, с цел да ги поддържат в придвижване, като към този момент са налице и първите подробни образци.

Според източниците, представени от Ройтерс, един съветски аероплан Сухой Суперджет 100 и един Airbus A350, експлоатирани от Аерофлот, сега са спрени и се разглобяват. Въпросният Airbus A350 е съвсем чисто нов.

По-голямата част от самолетния флот на Русия се състои от западни пътнически самолети.

Взето е и оборудването на някои Boeing 737 и Airbus A320 на Аерофлот, защото превозвачът се нуждае от повече аварийни елементи от тези модели за останалите си самолети.

Засега съветското министерство на превоза и Аерофлот не са коментирали публично информацията.

Произвежданите в Русия Сухой Суперджет също са мощно подвластни от задграничните доставки елементи. Двигателят на един от тези самолети към този момент е отстранен, с цел да може различен Суперджет да продължи да лети.

По-новите генерации самолети, като A320neo, A350 и Boeing 737 MAX и 787, работят с технологии, която би трябвало непрекъснато да се актуализират.

В рамките на една година след влизането на глобите в действие, за съветските самолетни компании ще бъде предизвикателство да запазят в употреба актуалните си самолети, даже на фона на мощно развитата и способена инженерна база на Русия.

Близо 80% от флота на Аерофлот се състои от самолети на Boeing и Airbus. Към края на предходната година компанията разполага със 134 Boeing и 146 Airbus, дружно с близо 80 създадени в Русия самолета Сухой Суперджет 100.

По данни на Reuters, към 50 самолета на Аерофлот, или 15% от флота му, в това число летателните апарати, блокирани от глобите, не са осъществявали полети от юли насам.

Три от общо седем Airbus A350, експлоатирани от самолетната компания, в това число един, който в този момент се употребява за елементи, не са летели от към три месеца.

Руските превозвачи обслужват и по-малко направления заради глобите, което значи, че има неизползвани самолети, които могат да бъдат спрени.

Според проекта за развиване на съветската авиационна промишленост до 2030 година, Русия може да се изправи пред най-големите провокации с A350 и серията Q Bombardier, защото поддръжката им се прави в чужбина.

Съветът на съветското държавно управление планува "частично разглобяване на избрани елементи от флота ", което ще резервира две трети от задграничния флот в употреба до края на 2025 година

Основното предизвикателство ще бъде поддържането на моторите и комплицираното електронно съоръжение в редовност.

Аерофлот беше една от най-хубавите самолетни компании в света, само че в този момент разчита на държавна поддръжка и бележи 22% спад в трафика през второто тримесечие на тази година по отношение на миналата, демонстрират финансовите ѝ доклади.

Осигуряването на доставки от страни, които не са наложили наказания на Русия, е малко евентуално да помогне, защото фирмите от Азия и Близкия изток поемат риск да им бъдат наложени вторични наказания от страна на западните държавни управления.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР