Руски проправителствени медии са осъществили сериозна дезинформационна кампания“, за да

...
Руски проправителствени медии са осъществили сериозна дезинформационна кампания“, за да
Коментари Харесай

The Financial Times: ЕС обвини Русия в дезинформация за коронавируса

Руски проправителствени медии са осъществили „ сериозна дезинформационна акция “, с цел да задълбочат рецесията към пандемията от новия ковид в западните страни, като разрушат доверието в незабавните ограничения, гласи вътрешен отчет на Европейския съюз, представен от авторитетното английско издание The Financial Times.
Усилията на Кремъл целят да провокират „ комплициране, суматоха и боязън “ и да попречат на хората да получават „ добра информация “ за болестта, а това пък е част от по-широката тактика на Москва да „ подрие европейските общества от вътрешната страна “, се споделя в разбора на европейската дипломатическа работа, отбелязва още организация " Фокус ".
Докладът от девет страници - от 16 март и забелязан от Financial Times - обрисува необятен набор от опити в интернационален проект за употреба на пандемията от Covid-19 посредством разпространение на неправдоподобни истории. В него се споделя, че успеваемостта на инспекцията, въведена от обществените медии за наличие на ковид, към момента не е ясна. 
„ Продължава забележителна акция за дезинформация от съветските държавни медии и прокремълски организации по отношение на Covid-19 “, се споделя в разбора на стратегическото информационно поделение на Европейската работа за външна активност. „ Основната цел на дезинформацията на Кремъл е да утежни рецесията на публичното здраве в западните страни, по-специално посредством подкопаване на доверието на обществото в националните здравни системи - като по този метод се предотврати ефикасен отговор на епидемията “. 
Европейски Съюз записва съвсем 80 случая в своята база данни за старания за дезинформация, свързани с Covid-19, от 22 януари, се споделя в отчета. Той отбелязва, че „ обвързваните с държавните управляващи на Русия подправени персони и сметки “, които преди са разгласили по тематики, в това число Сирия и френските жълти жилетки, минаха към „ наливане на дезинформация за ковид в британския, испанския, италианския, немския и френския интернет “. 
Съдържанието на прокремълските изявления от време на време предизвиква концепцията, че коронавирусът е „ човешко създание, превърнато в оръжие от запада “, се споделя в отчета. Съобщенията, ориентирани към Италия, целят да засилят страховете за способността на националните и интернационалните управляващи да ръководят епидемията, до момента в който известията на испански са „ авансово апокалиптични истории, обвиняващи капиталистите в опит да се възползват от вируса и акцентират какъв брой добре Русия и президентът Владимир Путин се оправят с епидемията “.
RT Spanish - представител на съветската държавна осведомителна организация, известна преди като Russia Today - записва над 6,8 милиона споделяния във Фейсбук, Twitter и Reddit със наличие за ковид сред 1 януари и 12 март, се споделя в разбора. Това стана 12-ият най-популярен източник измежду изследвани домейни, преди някои огромни западни медии. RT постоянно е отричал, че популяризира дезинформация.
Стратегията на Кремъл за пандемията е „ да разгърне десетки разнообразни и постоянно спорни разкази, които се популяризират по публични канали, както и онлайн и посредством обществени медии “, аргументират се в европейския разбор.
„ Кампанията е предопределена да ускори объркването, суматохата и страха и да предотврати достъпа на хората до достоверна информация за вируса и наредбите за социална сигурност “, се споделя в документа на Европейски Съюз, като се отбелязва, че има доказателства, че прокремълските медии постоянно сами по себе си не са създатели на дезинформация, само че споделят погрешни или голословни информации от други източници. „ Тези старания са в сходство с по-широката тактика на Кремъл да подкопае европейските общества от вътрешната страна посредством потребление на техните уязвимости и разделения. “
Европейската работа за външна активност отхвърли коментар по документа. От там обявиха, че са засилил мониторинга и излагането на дезинформационни потоци по отношение на пандемията и работят в тясно съдействие за това с интернационалните сътрудници, в това число НАТО и водещите стопански системи от Г-7.
Русия отхвърли предходните обвинявания на западните държавни управления и разследващите организации за потребление на дезинформация или акции за образуване на мнение, най-много към избора през 2016 година на Доналд Тръмп за американски президент.
Въпреки че фирмите, притежаващи обществените медии, подхващат „ обилни дейности “, с цел да лимитират разпространяването на дезинформация за ковид, е мъчно да се оцени тяхното влияние заради ограничавания за дискретност на данните, които споделят с управляващите, се споделя в отчета. В отчета настоятелно се приканват фирмите да дават повече детайлности за това какъв брой време им лишава да реагират на маркирането на наличието като дезинформация и за това какво вършат, с цел да не разрешат на потребителите „ да се възползват от терзанията на жителите да популяризират разграничителни известия и да сеят съмнение в нашите демократични институции “. 
Темата за ковид продължава и в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР