НАЙРОБИ, Кения (AP) — Когато Адемола Адесина основава стартираща компания

...
НАЙРОБИ, Кения (AP) — Когато Адемола Адесина основава стартираща компания
Коментари Харесай

Повече пари отиват за стартиращи фирми в Африка, но остава огромен недостиг на финансиране

НАЙРОБИ, Кения (AP) — Когато Адемола Адесина основава започваща компания за даване на абонаментни пакети за слънчева и батерийна сила на физически лица и компании в Нигерия през 2015 година беше доста по-трудно да се съберат пари, в сравнение с през днешния ден.

Климатичните технологии бяха оригиналност в Африка, континентът беше новосъздадена дестинация за пари от рисков капитал, имаше по-малко финансиращи лица и по-малко пари беше разполагаем, сподели той.

Отне му една година „ циркулиране и претършуване “ на мрежите си, с цел да събере първата си сума – малко под $1 милион – от компании за рисков капитал и други източници. „ Всичко беше образователно прекарване “, сподели той.

Но от този момент екосистемата се е трансформирала и Rensource Energy на Adesina е събрала към 30 милиона $ през годините, най-вече от компании за рисков капитал.

Финансирането за започващи компании в региона на климатичните технологии от частния бранш нараства, като компаниите са набрали повече от 3,4 милиарда $ от 2019 година н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР