Руската централна банка намали основния лихвен процент след извънредно заседание,

...
Руската централна банка намали основния лихвен процент след извънредно заседание,
Коментари Харесай

Руската централна банка намали лихвата в опит да овладее скока на рублата

Руската централна банка понижи главния лихвен % след изключително съвещание, защото управляващите се пробват да овладеят курса на рублата, внезапно поскъпнала макар спора в Украйна.

Банката на Русия понижи лихвата от 14% на 11%, като съобщи, че външните условия за стопанската система остават "предизвикателни, доста ограничаващи икономическата интензивност ".

"Рисковете за финансовата непоклатимост понижиха ненапълно, което разреши облекчение на някои ограничения за надзор върху капитала ", се споделя в изказването.

Централната банка на Русия съобщи, че "държи открита вероятността за понижаване на главния лихвен % на идните си съвещания ".

Следващото съвещание за установяване на лихвените проценти ще се организира на 10 юни, показва БГНЕС.

След като Западът наложи на Русия изтощителни наказания поради началото на военната акция на Москва в Украйна през февруари, финансовите управляващи вкараха непоколебим надзор върху капитала, с цел да подтикват стопанската система. Оттогава рублата претърпя впечатляващ напредък и укрепна с към 30% по отношение на $.

По принцип по-ниските лихвени проценти са непривлекателни за задграничните вложения и понижават цената на валутата на дадена страна.

В сряда от Кремъл обявиха, че държавното управление обръща "специално внимание " на мощната рубла, само че президентът Владимир Путин се опита да показа повишаването на валутата като позитивно събитие.

"Както знаем, доларът се свива, рублата укрепва ", сподели той в сряда.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР