Руската Служба за външно разузнаване отхвърли нарастващите западни опасения, че

...
Руската Служба за външно разузнаване отхвърли нарастващите западни опасения, че
Коментари Харесай

Разузнаването на Путин обяви: Готви ли се война с Украйна

Руската Служба за външно разузнаване отхвърли възходящите западни опасения, че Москва възнамерява инвазия в Украйна.

„ Американците рисуват плашеща картина на орди съветски танкове, които ще стартират да унищожават украински градове, заявявайки, че имат „ достоверна информация “ за съветските планове “, оповестиха от разследващата работа в рядко мнение до съветските осведомителни организации, съобщи БНР. Службата декларира, че Съединени американски щати изпращат на съдружниците си „ безусловно подправена информация за централизация на сили на територията на нашата страна за военна инвазия в Украйна “. 

По-рано през днешния ден Кремъл също отхвърли обвиняванията, че се готви за военно нахлуване над Украйна, съобщи Ройтерс.

Шефът на украинското военно разузнаване Кирило Буданов съобщи в изявление през уикенда, че Русия е разположила над 92 хиляди бойци по границата си с Украйна и се готви за военна атака в края на януари или началото на февруари. По думите му едно такова нахлуване евентуално ще включва въздушни удари, артилерийски обстрел и нахлуване с бронирани машини, последвани от въздушни десанти в Източна Украйна и морски - в Одеса и Мариупол, както и нападения от прилежащ Беларус

От съветска страна опровергаха обвиняванията и показаха паника, че в Украйна се доставят огромни количества оръжия. „ Количеството на провокациите пораства, доста пораства, като те се реализират с потребление на въоръжение, което се доставя в Украйна от страни в НАТО, и то в нарушаване на минските договорености “, сподели Дмитрий Песков, представител на президента Владимир Путин.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР