Руската рубла изпреварва бразилския реал като най-успешна валута на годината,

...
Руската рубла изпреварва бразилския реал като най-успешна валута на годината,
Коментари Харесай

Bloomberg: Рублата е най-добрата валута на годината

Руската рубла изпреварва бразилския реал като най-успешна валута на годината, оповестява Bloomberg. Въведеният от Русия финансов контрол трансформира рублата в най-хубавата валута в света за тази година - въпреки че не са много хората, които могат да завоюват от това.

Рублата възобнови усилването си във връзка с Щатски долар през вчерашния ден, когато Московската фондова борса отвори още един път след два неработни дни. Руската валута е нараснала с 11% във връзка с щатския Щатски долар от началото на годината, изпреварвайки покачването на бразилския реал с 9%. Така рублата става водеща всред 31 основни валути в света, следени от Bloomberg.

Укрепването на съветската национална валута е станало възможно благодарение на редица ограничавания, подхванати от държавното ръководство, демонстрира Bloomberg.

Русия вкара контрол върху напредването на капитали, задължи експортьорите да продават задграничната валута и мина към заплащане в рубли за износа на природен газ в „ противников " страни. В същото време има някои експерти, показани от организацията, които не са уверени в достоверността на усилването на рублата, както и че борсовата стойност подхожда на действителната.

Агенцията отбелязва, че укрепването на рублата на фона на провежданата военна намеса е „ изумително ", тъй като много други страни, които също се пробват да ръководят напредването на капитали, не съумяха да осъществят сходен резултат. Така да вземем за образец, турската лира и аржентинското песо все още не могат да се възстановят след спада, подчертава Bloomberg.

Експертът по валутни пазари и лихви Юрий Попов от SberCIB Investment Research чака рублата да се стабилизира към 60 рубли за Щатски долар до края на второто тримесечие на 2022 година.

След това се чака леко понижаване на съветската валута, тъй като вносът вероятно ще нараства, а износът ще намалява заради евентуални санкции, демонстрира Попов. Според него, от края на второто тримесечие на 2022 година ще започва безпрепятствено понижаване на рублата, като в края на годината курсът може да е 75 рубли за Щатски долар.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР