Руската фигуристка Камила Валиева не е отстранена от индивидуалното състезание

...
Руската фигуристка Камила Валиева не е отстранена от индивидуалното състезание
Коментари Харесай

Руската фигуристка, уличената в употреба на допинг, не е отстранена от индивидуалното състезание

Руската фигуристка Камила Валиева не е отстранена от самостоятелното съревнование при дамите на Олимпиадата в Пекин. Това заяви за ТАСС пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина.

" Камила не е отстранена от присъединяване в игрите. Очакваме публични изказвания от Международния олимпийски комитет (МОК). Що се отнася до раздаването на медали в отборния шампионат, датата също би трябвало да бъде решена от МОК ", сподели Ермолина.

В сряда Inside the Games допусна, че повода за забавянето на церемонията по награждаването на спечелилите и призьорите в отборната конкуренция по фигурно пързаляне може да е поради проблеми с допинг тестванията на Валиева. Според уеб страницата тя е дала позитивен допинг тест през декември предходната година.

Вестник " Гардиън " твърди, че веществото, намерено в неназован фигурист, не може директно да повлияе на подобряването на представянето. Inside the Games прецизира, че правните проблеми са свързани с възрастта на 15-годишната рускиня. Според разпоредбите на Световната антидопингова организация (УАДА) Валиева е " предпазено лице ", защото е била под 16 години все още на хипотетичното антидопингово нарушаване и не може да бъде приета за отговорна.

15-годишната рускиня е европейска шампионка за тази година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР