Руската армия се сблъска с голям дефицит на оръжия. Кремъл

...
Руската армия се сблъска с голям дефицит на оръжия. Кремъл
Коментари Харесай

Русия проси оръжия в Африка

Руската войска се сблъска с огромен недостиг на оръжия. Кремъл купува остарели модели военна техника от африканските страни. Подробности описа съветският опозиционер и някогашен народен представител от Държавната дума Генадий Гудков.

„ Мисля, че капацитетът е пресушен. Русия, като бедняк, тича по света и събира остатъци от някакви оръжия. Руснаците са стигнали до Африка и купуват остаряло съоръжение от времето на Съветския съюз. Взимат съоръжение, ремонтират го в заводите и го хвърлят в борба. Има пушки, които бяха на въоръжение [в СССР] още през 1979 година, когато служих в армията. Някои оръжия са с дизайн от 1943 или 1947 година Търсят всичко, което може “, сподели Гудков.

Политикът добави, че началникът на окупационните съветски войски в Украйна Сергей Суровикин може да приказва огромни думи, само че няма с какво да се бие. „ Какво могат да създадат? Е, те могат да въоръжат бойците с леко стрелково оръжие и да ги изпратят в северната част на Украйна, с цел да отвлекат вниманието на въоръжените сили на Украйна от деокупацията на Херсонска област. Но те към момента се готвят да избягат от Херсон. Това е най-очевидният вид. Чиновниците към този момент са извели фамилиите им оттова ", сподели той. Гудков.

Руската военнопрестъпна войска търпи големи провали в Украйна в човешка мощ и военна техника. Близо 67 000 съветски бойци са били денацифицирани от началото на пълномащабната война. Украйна също така е унищожила над 2500 танка на врага. Безразборна корупция се шири на всички равнища в Русия, което се отразява и на въоръжените сили на страната. Путин изпраща десетки хиляди свои бойци като пушечно месо на украинска земя – без екипировка, образование и оръжия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР