Руска динамична защита Ера - срам, разкрит в Украйна Руската динамична

...
Руска динамична защита Ера - срам, разкрит в Украйна
Руската динамична
Коментари Харесай

Руската динамична защита Ера - срам, разкрит в Украйна

Руска динамична отбрана " Ера " - позор, оголен в Украйна

Руската динамична отбрана " Ера ", която се смяташе от съветска агитация за такава, която няма аналози в света, е просто някакъв позор...

Сега в отворени източници се разхожда фотография навръх тази динамична отбрана, в отворена форма и, на човек, който не знае какво би трябвало да има там, не му става доста ясно, какво вижда. Но в действителност той вижда комплект на нещо, който безусловно не е приспособен да отблъска удар.

Сигурен съм, че доста от вас си спомнят видеото от въоръжените сили на Украйна, когато на танк Т-72Б3 беше отворен резервоар с динамична отбрана 4S22 " Реликт ", вътре в който се оказаха... гумени уплътнения.

Тогава мнозина се засмяха, казвайки, тъкмо с тази гума руснаците защитаваха кулите на своите танкове. Всъщност и да, и не. В последна сметка тъкмо тези уплътнения се поставяха сред взривните детайли на динамичната отбрана. Тоест в контейнера не е имало тротил, само че е имало уплътнения за слагането му.

Разбира се, тротилът е по-скъп от чифт гумички.

По същия метод и тук. Виждаме контейнера за динамична отбрана и наклонените детайли на динамичната отбрана, ситуирани на правилото на взаимното припокриване, което при положение на удар на снаряд би трябвало дейно да потуши вредите от тандемни изстрели. Но има едно доста значимо " НО " - сред тези детайли би трябвало да има още и избухливи детайли. Какво да се каже... Това е просто някакъв позор!

Между другото, съвет към задграничните купувачи на съветски танкове - незабавно направете списък на техниката, изключително на динамичната отбрана. Нещо ми подсказва, че там ще ви чакат доста неприятни изненади.

Някои може да са сюрпризирани, за други това са явни неща.

създател: Александър Коваленко

Източник: Злой одессит

Бесарабски фронт
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР