Русия вижда опити на външни сили да провокират безредици в

...
Русия вижда опити на външни сили да провокират безредици в
Коментари Харесай

Песков: Има опити на външни сили да провокират безредици в Белград

Русия вижда опити на външни сили да предизвикат вълнения в Белград. Това съобщи пред публицисти представителят на Кремъл Дмитрий Песков, разяснявайки митингите в сръбската столица с искане за преразглеждане на резултатите от изборите на 17 декември, предадоха ТАСС и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

" Не се съмняваме, че управлението на републиката ще подсигурява законността в страната ", акцентира Песков.

Той уточни, че събитията в Сърбия са нейни вътрешни работи и Руската федерация не се меси в сходни обстановки, оповестява ТАСС.

„ Всичко, което се случва – това са извънредно вътрешни работи на Сърбия. Сърбия има законно, законно управление, което по наше разбиране е способно да предприеме всички нужни ограничения “, сподели Песков.

В отговор на въпрос за допустима помощ на Русия по отношение на безредиците в Сърбия, представителят на Кремъл сподели: „ Ние в никакъв случай не се месим и нямаме желание да се месим във вътрешни работи, изключително във вътрешните работи на нашия съдружник и сътрудник Сърбия “.

По-рано през днешния ден говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова упрекна Запада в опит да дестабилизира обстановката в Сърбия, а посланикът на Русия в Белград Александър Боцан-Харценко, който разговоря към час със сръбския президент Александър Вучич, сподели, че митингите в Сърбия „ несъмнено се реализират с подстрекателството и поддръжката на западни страни “, оповестява ТАСС.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР