Русия успя да превземе атомната електроцентрала в Чернобил неслучайно, тъй

...
Русия успя да превземе атомната електроцентрала в Чернобил неслучайно, тъй
Коментари Харесай

Още от 2021 г. Русия се е подготвяла за превземането на Чернобил

Русия съумя да превземе атомната електроцентрала в Чернобил неслучайно, защото изпрати свои сътрудници там още през ноември 2021 година, с цел да подкупят чиновници и да проправят пътя за безкръвно усвояване. Това се споделя в следствие на Ройтерс.

" Източник, който е директно осведомен с проекта за навлизане, сподели, че през ноември 2021 година Русия е почнала да изпраща сътрудници на разузнаването под прикритие в Украйна, натоварени със задачата да открият контакти с длъжностни лица, виновни за сигурността на атомната електроцентрала в Чернобил. Целта на сътрудниците е била да подсигуряват, че няма да има въоръжена опозиция след идването на съветските войски “, написа изданието, базирайки се на личен източник.

Чернобил също е бил пункт за предаване на документи от щаба на СБУ. В подмяна на пари украинските чиновници са дали на съветските шпиони информация за военната подготвеност на Украйна. В момента се водят следствия против хора, които са работили в атомната електроцентрала в Чернобил. Според тези документи следствието е разпознало минимум двама души, които са обвинени, че са дали информация на съветски сътрудници или са им помогнали по различен метод да завладяват оборудването.

Съобщава се, че Москва е очаквала да задейства спящи сътрудници в украинския уред за сигурност. Военни стратези към съветския президент Владимир Путин са вярвали, че благодарение на тези съветски сътрудници ще са нужни единствено дребна военна мощ и няколко дни, с цел да принудят администрацията на украинския президент Володимир Зеленски да напусне, да избяга или да капитулира. Това обаче не се случи. Въпреки че Русия пое атомната електроцентрала в Чернобил, нейният проект да завземе властта в Киев се провали. Според голям брой източници в Русия и Украйна спящите сътрудници, конфигурирани от Москва, в доста случаи не са се справили със задачата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР