Русия ще увеличи използването на незападни валути за търговия със

...
Русия ще увеличи използването на незападни валути за търговия със
Коментари Харесай

Лавров в Индия: Готови да доставим всякакви стоки, които Индия иска да купи

" Русия ще усили потреблението на незападни валути за търговия със страни като Индия ", сподели Лавров през днешния ден, като приветства Индия като другар на страната, съобщи Агенця " Ройтерс ".

Русия приветства страната, която я поддържа и от дълго време счита за собствен съдружник .Сергей Лавров посети Индия ден откакто американски и английски публични лица притиснаха Индия да избегне подкопаването на основаната на $, финансова система и глобите, наложени на Русия за нейната инвазия в Украйна на 24 февруари.

Индия и Китай са единствените огромни страни, които не осъдиха " специфичната военна интервенция " на Русия. След като Лавров посети Китай тази седмица, Пекин съобщи, че е " по-решителен " да развива двустранните връзки с Русия.

„ Ние сме другари “, сподели Лавров на конференция след среща с индийския си сътрудник, Субраманям Джайшанкар, добавяйки, че Индия вижда рецесията в Украйна в „ цялостните обстоятелства, а освен по едностранен метод “.

Лавров сподели, че Руската централна банка е основала система за предаване на финансова информация преди няколко години и Индия има сходна система.

„ Абсолютно ясно е, че от ден на ден и повече транзакции ще се правят посредством тази система, употребявайки национални валути, заобикаляйки $, еврото и други валути “, сподели той.

Русия е най-големият снабдител на отбранително съоръжение за Индия и Лавров сподели, че двете страни ще употребяват механизъм рупия-рубла за търговия с нефт, военна техника и други артикули.

„ Ще сме подготвени да доставим всевъзможни артикули, които Индия желае да купи “, сподели той.

„ Не се колебая, че ще бъде открит метод за заобикаляне на изкуствените спънки, които основават противозаконните едностранни наказания от Запада. Това се отнася и до региона на военнотехническото съдействие. “

Лавров сподели, че има известно придвижване напред в договарянията с Украйна.

„ Неядрен, неблоков, безпристрастен статут – в този момент се признава за безусловно нужен “, сподели той.

„ ДИАЛОГ И ДИПЛОМАЦИЯ “

Индия закупи милиони барели недопечен нефт от Русия с отстъпка, от експлоадирането на войната, оправдавайки покупките като потребни за жителите си.

Индия също по този начин е сключила контракт за закупуване на слънчогледово масло от Русия на рекордно висока цена, откакто доставките от Украйна стопираха заради войната.

Британският външен министър, Лиз Тръс, също сподели при посещаване в Индия в четвъртък, че Англия почита решението на Индия да купува съветски нефт с отстъпка, като в същото време се застъпва за строги наказания против Русия, свързани с пристанищата, златото и енергийния бранш.

Манмохан Сингх (ИНК) изрази угриженост към Съединени американски щати, по отношение на опитите на Русия да заобиколи финансовите ограничавания, които Западът се надява да я притиснат да приключи войната в Украйна.

„ Не бихме желали да виждаме механизми, които са предопределени да поддържат рублата или да подкопават основаната на $ финансова система, или да заобикалят нашите финансови наказания “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР