Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител

...
Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител
Коментари Харесай

Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас


Градът е емблема на кохезионната политика, сподели Йорданка Чобанова, началник на представителството на Европейска комисия

Комитетът за наблюдаване на Оперативна стратегия „ Транспорт “ към Европейската комисия избра Бургас, с цел да показа доклада за миналия интервал – 2014-2020. Домакинството на морския град не бе инцидентно, тъй като тук се осъществиха редица сполучливи планове.

Сред гостите бе София Алвеш, шеф в Генерална дирекция „ Регионална и селищна политика “, Йорданка Чобанова, началник на представителството на Европейска комисия в България, Мартин Георгиев, началник на ръководещия орган на Оперативна програма „ Транспорт “, както и транспортният министър Георги Гвоздейков.

„ Днес имахме достойнството на територията на Бургас да се организира Комитетът за наблюдаване на Оперативна стратегия „ Транспорт “. Бяха регистрирани сполучливи планове, в това число и такива, които касаят Бургас. Последният подобен сполучлив план е Северният обход, който всички към този момент доста добре познават, сподели Димитър Николов.

Той акцентира, че са имали опция да се покажат всички планове, осъществени с европейски средства, а те по никакъв начин не са малко.

Представителите на Европейска комисия бяха разходени на едночасов инфотур из града, а малко по-рано посетиха и остров „ Света Анастасия “ и исторически културен център „ Ченгене скеле “, които бяха превърнати в топ дестинации, с помощта на извоювани европейски планове.

В Комитета за наблюдаване на Оперативна програма „ Транспорт “ е разискван в елементи и различен огромен план – жп връзката сред летището и гарата, който ще облекчи доста трафика и туристите.

Йорданка Чобанова, началник на представителството на Европейска комисия в България не спести похвалите си за Бургас.

„ Градът е емблема на кохезионната политика. Тук има осъществяване доста сполучливи планове с забележими резултати за жителите на Бургас. Те вършат усещане със своята иновативност, креативност. За нас е наслаждение да идваме във вашия град, с цел да забележим по какъв начин той се трансформира “, сподели тя.

Министърът на превоза Георги Гвоздейков посочи, че по отношение на морската част са вложени 46 млн.лева по европейски планове, създадени от Държавното дружество „ Пристанищна инфраструктура “. Други над 100 млн. лв. са вложени в транспортна съгласуваност.

„ Всеки път, когато дойда в Бургас виждам, че този град се разраства в вярна посока и е съперник на доста европейски градове “, акцентира министър Гвоздейков.



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР