Италианският наставник Джанлоренцо Бленджини дебютира с поражение начело на волейболния

...
Италианският наставник Джанлоренцо Бленджини дебютира с поражение начело на волейболния
Коментари Харесай

Джанлоренцо Бленджини: Ако не използваш шансовете си, няма как да спечелиш

Италианският ментор Джанлоренцо Бленджини дебютира с проваляне отпред на волейболния отбор на България. Националите изгубиха в София от Естония с 2:3 (25:22, 19:25, 28:18, 28:30, 13:15) в другарска среща, в зала " Христо Ботев ".

" Първо в подобен вид мачове е значимо да подредим частите от този пъзел. Резултатът е значим, само че за мен е значима играта ни. Изгубихме... Ако не използваш възможностите си, няма по какъв начин да спечелиш ", разгласи Джанлоренцо Бленджини незабавно след дуела.

" Имаше неща, от които съм удовлетворен. Отношението на играта, влагането. В такъм начален мач липсват неща, които е належащо, с цел да се побеждава. На контраофанзива ни липсва точност. Именно за това са тези контролни срещи да забележим къде са пропуските и да забележим къде би трябвало да се работи. Ако съдим по резултата, то посоката не е вярната, само че това е в кръга на шегата. Смятам, че посоката е вярна! Виждам тяхното вложение. Ясно, че пътят е дълъг, само че аз виждам положителни неща ", добави той.

" Не мога да обещая, че този тим ще стартира внезапно да побеждава. Това зависи освен от мен, само че и от състезателите.

От моя страна мога да обещая това цялостно вложение и от тук нататък в този тим да предпочитам единствено състезатели, които са подготвени на 100% да вземат участие в този развой. Напълно наясно сме с това нещо. За нас следва да работим, да се влагаме на 100% и да вървим по нашия път ", безапелационен бе Бленджини.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР