Саксофонистът Дейвид Санборн, носител на награди Грами, изпълнител на запомнящи

...
Саксофонистът Дейвид Санборн, носител на награди Грами, изпълнител на запомнящи
Коментари Харесай

Напусна ни един голям музикант, носител на Грами

Саксофонистът Дейвид Санборн, притежател на награди " Грами ", реализатор на запаметяващи се сола в шлагери като Young Americans на Дейвид Боуи и How Sweet It Is (To Be Loved By You) на Джеймс Тейлър и издал голям брой албуми, умря на 78 години, заяви Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Говорител на музиканта удостовери, че Санборн е умрял в неделя в Таритаун, Ню Йорк, от затруднения от рак на простатата.

Вестта за загубата на Дейвид Санборн за света на музиката надълбоко ме натъжи, написа във Facebook пианистът Боб Джеймс, сътрудничил със Санборн за отличения с " Грами " албум Double Vision.

Плодовит музикант, Санборн се радваше на популярност и известност, необикновени за саксофонист. Той издаде осем златни албума и един платинен албум, свиреше постоянно с оркестъра на вечерното телевизионно шоу на Дейвид Летърман, бе съводещ на шоуто Night Music, в което са гостували Майлс Дейвис, Ерик Клептън, Лу Рийд и други.

От 70-те години на предишния век Санборн е измежду най-ангажираните музиканти в света на музикалния бизнес. Свирил е за водещи актьори - от Боуи и Тейлър до " Ролинг стоунс " и Стиви Уондър, има повече от 20 солови албума, измежду които са отличените с " Грами " Straight to the Heart и Double Vision. Дори и откакто бе диагностициран с рак през 2018 година, той продължи концертната си активност и имаше планувани четири изяви за идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР