Национална музикална класация се роди преди няколко години с идеята

...
Национална музикална класация се роди преди няколко години с идеята
Коментари Харесай

DJ Тишо: Музикалните творци, зад които не стоят големи музикални компании, е много трудно да достигнат до публиката

Национална музикална ранглиста се роди преди няколко години с концепцията да оказва помощ на така наречен самостоятелни реализатори в България. Това сподели продуцентът, композитор и текстописец Тихомир Георгиев - DJ Тишо в предаването " Човекът на фокус “ на Радио " Фокус “.

За музикалните създатели, зад които не стоят огромни музикални компании, е доста мъчно да доближат до публиката, съобщи той. " Компаниите избутват напред своите лични актьори. Затова в българските медии се въртят към десетина имена и хората остават с усещането, че не се прави никаква друга българска музика. А това не е по този начин. Българските самостоятелни актьори, които са принудени постоянно да работят други специалности и в свободното си време да се занимават с обичаната си музика, нямат опция да са продуценти, да са актьори и пиари и доста постоянно става по този начин, че музиката им се знае или в доста стеснен кръг, или изобщо не се знае. Създадох Национална музикална ранглиста с концепцията да дам късмет на такива групи и реализатори да получат своята изява “, изясни Тихомир Георгиев.

Класацията в началото е основана в YouTube. " Телевизия 24 “ подава ръка, с цел да се осъществя и ефирен вид на класацията. " В един миг се роди концепцията, че може да създадем и едни награди, с цел да има още по-голям тласък “, добави продуцентът.

Класацията е за българска музика и български създатели, само че няма ограничавания за езика на текстовете. Номинациите са в 10 категории: Дебют, Етно акт, Клубен акт, Хип-хоп/Соул/Ар енд би, Поп акт, Рок акт, Мъжки глас, Женски глас, Балада, Дует/група.

На 3 юни от 19:30 ч. в Аулата на СУ " Св. Климент Охридски “ за четвърти път ще бъдат връчени Национални музикални награди.

Наградите са проведени взаимно с Катедра " Музика и мултимедийни технологии “ към Факултета по науки за образованието и изкуствата на Софийския университет. " За тях гласоподават преподавателите и студентите от специалности " Музикални медийни технологии и тонрежисура “. Има професионално мнение, плюс гласовете на феновете на изпълнителите “, изясни Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР