Любов като небе е песен, която независимо в какво настроение

...
Любов като небе е песен, която независимо в какво настроение
Коментари Харесай

Миро за песента си Любов като небе: Тя е нещо, което да те усмихне, независимо в какво настроение си

" Любов като небе " е ария, която без значение в какво въодушевление си бил или по какъв начин се чувстваш, е нещо, което да те усмихне. Това сподели в предаването " Денят на фокус " на Радио " Фокус " артистът Миро, определен за БГ реализатор на 2023 година.

Песента идва с настъпващото лято и има положително, ведро, леко звучене, решено в стила на 80-те и 90-те години на ХХ век. " Имаме потребност от положителна музика. Аз нуждая се. И тъй като имам, заповядайте, всички да вземат от това ".

Идеята за песента е била реализира дружно с музиканта Крум Георгиев, който е предложил главния претекст за мелодията на саксофона. Споделя, че за текста на песента е отишла една година, тъй като не са съумели да заловен тематиката на песента. " Крум си представяше, че песента е за огромната обич, която идва към теб, и аз желаех да се съобразя с това. Но истината е, че желаех парчето да бъде една ария, с която да се събудиш сутринта и да ти е хубаво ".

Миро споделя още, че една година с екипа му непрекъснато са работили по песента и най-после написва текста от раз в деня, когато би трябвало да влезе да я запише. " Аз написах 15 текста за това парче. Не съм се старал толкоз доста за текст на ария в никакъв случай ". Изпълнителят споделя още, че баладата " Бягаме " се ражда по време на основаването на " Любов като небе " като израз на разочарованието, че не може да се оправи с текста.

Миро съпоставя писането на песни и пеенето с терапия. " Голяма част от песните се раждат по този метод до момента в който се жалвам от живота си на себе си… или на Вселената ", сподели той.

Певецът показа още, че в края на годината ще се появи нова ария, която написва дружно с Dexter и Кристиян Костов. " Припевът на песента и най-интересният музикален ход се роди в мисълта Крис в границите на една секунда – той просто продължи една музикална фраза. Песента се споделя " Нежен " ", сподели той и добави, че има план и с извънредно надарената певица Дара Екимова. 

През лятото Миро потегля на турне дружно с фънк бандата " СолБемол ", в което ще прозвучат всички обичани песни на летните подиуми в по-големите градове на страната. Концертите стартират от Пловдив на 17 юни, на 21 юни в Плевен, на 11 юли във Велико Търново, в Бургас на 18 август, Стара Загора на 29 август, на 4 септември във Варна, и на 12 септември в Русе. Финалният концерт е на 18 октомври в Зала 1 на НДК.

" Обещах, че във всеки град ще пея най-малко по една нова ария и най-после ще ги събра в концерта в София и ще ги издам в албум, който ще се споделя " Миротворци ", заключи Миро.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР