Русия се подготвя да посрещне предстоящия пик на коронавирусната епидемия.

...
Русия се подготвя да посрещне предстоящия пик на коронавирусната епидемия.
Коментари Харесай

Трагедията с коронавируса е шанс Русия и Европа да рестартират отношенията си

Русия се приготвя да посрещне идния пик на коронавирусната зараза. След посещаване в московската болница с най-вече инфектирани пациенти и многочасово съвещание на държавното управление президентът Владимир Путин направи телевизионно послание към нацията по отношение на разпространяването на инфекцията. Първо, президентът отсрочи за неопределен срок плануваното на 22 април всенародно гласоподаване на измененията в конституцията. Второ, разгласи идната седмица за неработна. Трето, предложи ограничения за справяне с икономическите последствия от епидемията.

През последните няколко дни публично записаните случаи на COVID19 в Русия започнаха да се усилват с бързи темпове и през вчерашния ден общият брой на инфектираните надвиши 1000 души. От понеделник в Москва се вкарват по-строги ограничаващи ограничения. Затварят се заведенията за хранене, комерсиалните центрове и огромните паркове. Налага се карантина на хората над 65-годишна възраст и на хората с хронични болести. На останалите се предлага да останат по домовете си. Училищата и университетите минават на отдалечено образование.

Въпреки всичко към този момент управляващите се отхвърлят от въвеждането на строга карантина като в множеството европейски страни. Доколко съответни са подхванатите ограничения и допустимо ли е развиването на „ италиански сюжет “ в Русия?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР