Русия разглежда проект за създаване на научна станция на лунната

...
Русия разглежда проект за създаване на научна станция на лунната
Коментари Харесай

Русия с проект за създаване на станция на Луната

Русия преглежда план за основаване на научна станция на лунната повърхнина, като не изключва съдействие с други страни, като Съединени американски щати или страните от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Африка, оповестява БНР, цитирайки ТАСС.
 Вижте довечера супер синята кървава Луна (видео)  Почина астронавтът Джон Йънг, летял шест пъти в Космоса и стъпил на Луната
Тази тематика ще бъде в дневния ред на срещата сред шефа на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин и ръководителят на НАСА Джим Брайдънстайн на 10 октомври.

През лятото на 2016 година от " Роскосмос " разкриха, че създава план за основаване на лунна база за 12 души. След това стана известно, че съветът по космоса на Руската академия на науките е одобрил параметри за научно-изследователска работа по изграждане на обсерватория на Луната. Роскосмос и НАСА разпространиха взаимно изказване през септември 2017 година, че възнамеряват да основат интернационална станция на окололунна орбита, като планът стана прочут под името " Дийп спейс гейтуей ".

През септември 2018 година се появиха известия, че съветската страна се отхвърля от плана, само че от " Роскосмос " опровергаха тези изказвания. Говорителят на Роскосмос сподели, че договарянията с НАСА не престават. Дмитрий Рогозин обаче сподели, че не " харесва доста " концепцията за присъединяване в плана, в случай че той се осъществя като американска национална стратегия и добави, че Руската федерация " не може да си разреши да взе участие в непознати планове във второстепенна роля ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР