Русия отново подсилва числеността на войските по границата с Украйна.

...
Русия отново подсилва числеността на войските по границата с Украйна.
Коментари Харесай

Възможна дата за руска инвазия в Украйна?


Русия още веднъж укрепва числеността на войските по границата с Украйна. Експерти от Съединени американски щати настояват, че близо 70% от съветските войски, нужни за инвазия, към този момент са в бойна подготвеност. Назовава се и възможна дата.

По данни от американски източници, към 70% от войските, които са ѝ нужни за масирана инвазия в Украйна. През последните две седмици броят на батальонно-тактическите групи (БТГ) в граничния район е бил нараснал от 60 на 83, обявиха двама американски инсайдери пред организация Ройтерс. Други 14 БТГ били на път за там.
Кризата в Украйна: Съединени американски щати трансферират още бойци в Европа
Към момента на хипотетичната съветска експанзия, предстояща в интервала след 15 февруари, земята в Украйна към момента ще е мощно замръзнала – а това е добра причина за напредването на танковете.
Редакцията предлага
Въпросните климатични предпоставки евентуално ще са налични до края на март.

Броят на жертвите ще е голям

Доказателства за тези изказвания не бяха предшествани, оповестява NTV. Според преценката на единия от американските инсайдери, броят на жертвите от украинска страна би могъл да стигне до 25 000 души.

При съветско настъпление в Украйна се допуска, че ще загинат до 10 000 съветски бойци, а броят на жертвите измежду цивилното население вероятно ще е сред 25 000 и 50 000 души. Прогнозира се също, че столицата Киев вероятно ще падне в съветски ръце единствено за няколко дни.

Според същите данни, американското държавно управление допуска, че възможна съветска инвазия ще прогони от родните им места милиони хора. В последно време Русия концентрира над 100 000 свои военнослужещи по границата с Украйна. Западът се притеснява от солидно съветско настъпление в Украйна, а от Москва отхвърлят сходни планове.

Германия още веднъж отхвърля да изпрати оръжия

Междувременно немското държавно управление разисква с Литва изпращането на спомагателни немски бойци в района. Германската министърка на защитата Ламбрехт обаче още веднъж съобщи, че, осведоми NTV. Идните дни канцлерът Шолц ще разиска в Берлин дружно с държавните и държавни ръководители на Естония, Латвия и Литва обстановката към Украйна.

*****

Разгледайте и тази снимкова изложба на Дъждовни води. В нея е показана историята на руско-украинския спор в фотоси:

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР