Русия обяви, че повече от 1000 украински морски пехотинци са

...
Русия обяви, че повече от 1000 украински морски пехотинци са
Коментари Харесай

Ден 50: Русия обяви, че военни масово се предават в Мариупол. Украйна отрича |

Русия разгласи, че повече от 1000 украински морски пехотинци са се предали в обсаденото пристанище на Мариупол в днешния 50-и ден от началото на нашествието ù в Украйна. Украйна отхвърля. Заместник-кметът на града Сергей Орлов съобщи пред Би Би Си, че украинските войски там към момента водят боеве. 

Десетки хиляди души са починали в Мариупол, твърди Украйна.

Сраженията наподобява не престават към гигантския стоманодобивен цех " Азовстал " в пристанището, което е една от двете зони, които не са под съветски надзор.

Руската телевизия излъчи фрагменти, които съгласно нея демонстрират по какъв начин морските пехотинци се предават в стоманодобивния цех.

Съветник на украинския президент обаче упорства, че морските пехотинци в действителност са пробили, с цел да се свържат със силите на батальон " Азов ".

Мариупол е огромно пристанище и основна цел за Русия, която се пробва да откри сухопътен маршрут към полуостров Крим, който анексира през 2014 година Градът е в центъра на опустошителна офанзива от страна на съветските сили, а украинските войски там обявиха, че са изчерпали боеприпасите си.

Високопоставен представител на американската защита съобщи, че съветските въздушни удари не престават да са ориентирани към Мариупол и Съединени американски щати не считат, че градът е изцяло високомерен от Русия.

По-рано в сряда публицисти на Ройтерс са видели пламъци да излизат от стоманодобивния цех " Азовстал ", където от седмици се укриват морски пехотинци от 36-та бригада.

Преди съветската инвазия популацията на Мариупол наброяваше над 400 000 души. Жителите, които не са съумели да избягат от обсадата, се борят за оцеляване.

Ходът на войната съгласно украинската войска

В известие с обновена информация за хода на войната в 50-ия ден от съветската инвазия украинските военни пишат, че съветските сили не престават да нанасят систематични ракетни и бомбени удари по военната и гражданската инфраструктура в Харковска, Донецка и Запорожка област.

Те не престават да укрепват артилерийските елементи, да усъвършенстват съществуващите командни системи, разузнаването и здравното обезпечаване наоколо до източната граница на Украйна.

Войските от съветския съдружник Беларус не престават да извършват задачи в украинско-беларуските гранични региони Брест и Гомел, твърди още украинската войска. Според нея в Слобожански в Североизточна Украйна съветските сили организират разузнаване на евентуални места за нахлуване. Те не престават отчасти да блокират град Харков, в района продължава обстрелът.

В Донецк в Източна Украйна съветските сили водят боеве в регионите Славянск, Попасна и Курахово.

Украинските сили настояват, че са унищожили един танк, четири бронирани единици и шест транспортни средства, както и съветска артилерийска система. 

Няма без значение удостоверение на тези изказвания.

Още американска военна помощ за Украйна

Американското държавно управление разгласи отпущането на спомагателна военна помощ за Украйна за $800 млн. С тях цената на военната помощ от Съединени американски щати надвишава $2,4 милиарда Пакетът включва артилерийски системи, артилерийски снаряди и бронирани бойни машини, уточни президентът Джо Байдън след телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски.

Американският президент е дал и зелена светлина за доставки на хеликоптери на Украйна.

Досега Съединени американски щати се въздържаха да доставят тежки въоръжения, каквито желае Украйна, с цел да не изострят още напрежението сред Вашингтон и Москва, показва Агенция Франс Прес.

В отговор на помощта украинският президент Зеленски съобщи, че е " откровено признателен " на Съединени американски щати. Във видеообръщение той благодари и за визитата на президентите на Полша, Естония, Литва и Латвия в Украйна. По думите му те са водачи, които " ни оказват помощ от първия ден, които не се поколебаха да ни дадат оръжие, които не изпитаха подозрение дали да наложат наказания ".

Зеленски сподели, че в телефонния си диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън са разискали новата доставка на оръжие, още по-твърди наказания против Русия и напъните да бъдат изправени пред правораздаването тези съветски военни, които са направили военни закононарушения в Украйна.

" Неизбежно е съветските войски да бъдат подведени под отговорност. Ще надигнем всички пред арбитражен съд, и то освен за това, което е осъществено в Буча ", съобщи още Зеленски, напомняйки за визитата на прокурора на Международния углавен съд Карим Хан в региона.

Президентът на Украйна добави, че не престават дейностите по почистване на десетки хиляди неексплодирали снаряди и мини, изоставени в Северна Украйна след изтеглянето на руснаците. Той прикани хората, които се завръщат по домовете си, да бъдат деликатни към всевъзможни непознати предмети и да оповестяват за тях в полицията.

Нови наказания

Австралия наложи целенасочени финансови наказания на 14 съветски държавни предприятия, в това число такива, свързани с защитата, измежду които производителя на камиони Камаз и корабните компании Севмаш и Обединена корабостроителна корпорация, съобщи Ройтерс.

Санкциите ще обзет и компанията за електроника Роселектроника, която дава отговор за производството на към 80 % от всички съветски електронни съставни елементи, както и на Руските железници. Мерките, наложени в отговор на съветската инвазия в Украйна, оповести министърката на външните работи на Австралия Марис Пейн.

Австралия към този момент е наложила наказания на към 600 физически лица и правни субекти, в това число по-голямата част от съветския банков бранш и всички организации, виновни за държавния дълг на страната.

Освен това тя даде отбранително съоръжение и филантропични помощи на Украйна, като в същото време забрани износа за Русия на алуминий и алуминиеви руди, в това число боксит, припомня организацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР