Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни

...
Образователната система трябва да се подготви за матури на електронни
Коментари Харесай

Галин Цоков: Обсъждаме матурите да започнат постепенно да се прилагат на електронни устройства

Образователната система би трябвало да се приготви за матури на електронни устройства и цифровизация на изпитния развой. Това сподели за бТВ служебният министър на образованието Галин Цоков.

" Обсъждаме матурите да стартират последователно да се ползват на електронни устройства, по този начин както е при матурата по осведомителни технологии. Нашата просветителна система последователно би трябвало да се приготви за това, тъй като тогава няма да има неточности. Трябва да се опитва в пробни матури, би трябвало да има необятен разговор с родителите, с цел да се вземе сходно решение, тъй като това значи в допълнение съоръжение на учебното заведение със съответните електронни устройства, както и подготовка на тестванията и обезпечаване на електронна среда ", добави Галин Цоков.

" В над 750 учебни заведения в цялата страна се организират матури, работи се при недостиг на време, за 15-20 минути би трябвало да се разпечатат материалите за от 200 до 300 зрелостника в едно учебно заведение. Ще създадем повсеместен разбор на матурите и на външното оценяване, с цел да се вземат решения в бъдеще ", съобщи Цоков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР