Русия не работи срещу никого на енергийните пазари. Това заяви

...
Русия не работи срещу никого на енергийните пазари. Това заяви
Коментари Харесай

Путин: Русия не работи срещу никого на енергийния пазар

Русия не работи против никого на енергийните пазари. Това съобщи съветския президент Владимир Путин, представен от Ройтерс. Той направи това изявление безусловно седмица откакто Вашингтон разкритикува решението на ОПЕК+ да понижи внезапно производството на нефт.

Говорейки с президента на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Зайед ал-Нахаян, Путин разгласи, че Русия има за цел да сътвори непоклатимост на енергийните пазари и да подсигурява, че предлагането и потреблението са уравновесени.

Ние работим интензивно и в границите на ОПЕК+ . Знам вашата позиция, нашите дейности, нашите решения не са ориентирани против никого, няма да го вършим и няма да го вършим по този начин, че да сътворяваме проблеми на никого, съобщи Путин по време на срещата в Санкт Петербург.

Нашите дейности са ориентирани към основаване на непоклатимост на международните енергийни пазари, тъй че както потребителите на енергийни запаси, по този начин и тези, които вземат участие в производството, доставчиците на международните пазари да се усещат спокойни, постоянни и уверени. Така че търсенето и предлагането да бъдат уравновесени, добави съветският президент .

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани своята администрация и Конгреса да проучат способи за увеличение на производството на сила в Съединени американски щати и понижаване на контрола на ОПЕК върху цените на силата след " късогледите " съкращения на производството на картела.

Този ход провокира изострен отговор от Байдън, който акцентира възходящия раздор сред Съединените щати и Саудитска Арабия във връзка с енергийната политика.

В неделя Кремъл похвали ОПЕК+ за постигането на единодушие за понижаване на производството, което съгласно него сполучливо е противодействало на " хаоса ", посян от Съединените щати на международните енергийни пазари.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР