Човешките мисии до Марс може да бъдат изложени на риск,

...
Човешките мисии до Марс може да бъдат изложени на риск,
Коментари Харесай

Пилотираните мисии до Марс може да се окажат невъзможни - за бъбреците ни

Човешките задачи до Марс може да бъдат изложени на риск, сочат нови проучвания, съгласно които продължителното пътешестване в Космоса може да повлияе на структурата на бъбреците на астронавтите.

Проби от над 40 галактически задачи с присъединяване на хора и мишки демонстрират, че бъбреците се ремоделират от изискванията в космоса, като някои елементи демонстрират признаци на стесняване след по-малко от месец престой. 

Тези открития могат да застрашат проектите на SpaceX и NASA за изпращане на екипажни задачи до Марс през идващите десетилетия, като ръководителят на SpaceX Илон Мъск наскоро съобщи, че това може да бъде допустимо в границите на идващите „ 10 до 20 години “.

Учените от University College London (UCL), които организираха проучването, декларират, че микрогравитацията и галактическата радиация от галактическите полети предизвикват съществени здравни опасности, които се проявяват колкото по-дълго човек е изложен на тях. Досега най-дългият престой в космоса е бил 437 дни в орбита или година и два месеца, а полет до Червената планета единствено на отиване би лишил най-малко 2 години и половина.

Бъдещите задачи до Марс не са изключени, само че учените споделиха, че би трябвало да се разработят ограничения за отбрана на бъбреците, с цел да се избегне сериозна щета на астронавтите. Методи за възобновяване също могат да бъдат въведени на борда на галактическите кораби, като диализни машини.

" Знаем какво се е случило с астронавтите на относително късите галактически задачи, провеждани до момента, във връзка с увеличението на здравословните проблеми като бъбречни камъни ", коментира д-р Кийт Сю, първи създател на проучването от Лондонския тубуларен център, основан в UCL Department of Renal Medicine.

" Това, което не знаем, е за какво се появяват тези проблеми и какво ще се случи с астронавтите на по-дълги полети, като препоръчаната задача до Марс.

Ако не разработим нови способи за отбрана на бъбреците, бих споделил, че макар че астронавт може да стигне до Марс, той може да се нуждае от диализа на връщане. "

Добрата вест е, че разработките и проучванията в региона на бъбречното здраве не престават и е допустимо да се разработят софтуерни или фармацевтични способи за облекчение на вредите при дълги полети.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР