Атмосферата е отровена вътре, коментира относно процесите в БСП бившият

...
Атмосферата е отровена вътре, коментира относно процесите в БСП бившият
Коментари Харесай

Петър Витанов: Начело на БСП може да застане Крум Зарков, атмосферата в партията е отровена

Атмосферата е отровена вътре, разяснява по отношение на процесите в Българска социалистическа партия някогашният евродепутат Петър Витанов. По думите му, в случай че Българска социалистическа партия желае да се развива би трябвало „ да възвърне разговора вътре, тъй като той е доста нарушен “.

„ В политиката има доста пазарлък, в това число и личен. Много е тъжно, че политиката доста постоянно се персонифицира “, означи Витанов.

Според него няма доста варианти за човек, който да поведе Българска социалистическа партия отсам нанатък.

„ Аз персонално постоянно съм симпатизирал на Крум Зарков – ние сме доста близки. Години наред сме работили. Със свещ би трябвало да търсят хора като Крум Зарков. Има млади леви хора, които също биха могли да се ангажират. Нинова сътвори един доста рисков казус в ляво – да има авторитаризъм и всичко да се свърза с един човек. А Българска социалистическа партия постоянно е била доста по-различна от всички останали политически партии. Колективното начало само може да възвърне доверието, в случай че въобще процесът е обратим “, уточни някогашният евродепутат.

Той разяснява и избора на Елена Йончева да продължи напред с Движение за права и свободи.

„ Елена Йончева ми е колежка. Седем години съм работил с нея. Всеотдайна е в работата си. Работи по значими за България тематики. Нейното място е скъпо, а пък този трансфер е тактика на Движение за права и свободи. Беше за да релегитимира управлението на Движение за права и свободи, тъй като Елена е известна като герой против корупцията и когато е там косвено се внушава, че корупция няма “, счита Витанов.

Той бе сбит по отношение на личните си проекти и до каква степен те са свързани с политиката.

" При мен не е стоял въпросът за втори мандат в Брюксел. това беше просто късмет преди 5 години. Винаги за мен идеята е била България ", посочи политикът. За него бъдещето му е обвързвано с публичната работа, с която постоянно се е заел.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР