В какво се състои парадоксът на европейските избори – това

...
В какво се състои парадоксът на европейските избори – това
Коментари Харесай

Евгений Кънев: В какво се състои парадоксът на европейските избори?

В какво се състои парадоксът на европейските избори – това е акцентът на последния разбор на Евгений Кънев , оповестен във Фейсбук. В него написа:

„ Че изборите са повече логика на психиката, в сравнение с разсъдък го демонстрират резултатите освен в България, а и Европа.

В какво се състои парадоксът на европейските избори?

Ако се има вяра на множеството изследвания, вотът отиде надясно, движен от триумфите на крайнодесните партии в огромните западни страни, дължащи се най-много на проблемите с миграцията и стопанската система. Тези крайнодесни партии обаче оферират в общия случай тези проблеми да се адресират от националните държавни управления, тъй като в техните разбирания Брюксел е отговорен за тях. Към „ проблемите “ прибавяме и помощта за Украйна, които за множеството от тези десни партии още повече разгаря войната и лишава ресурсите на националните страни от финансиране на вътрешните им задължения.

Парадоксът се състои в това, че към момента хората не схващат, че решаването на тези проблеми не е по силите на никоя обособена страна, а единствено на Европейски Съюз. Само че Европейски Съюз, въоръжен с още по-големи пълномощия и бюджет, тъй че да може да постанова единна политика за границите, защитата и сигурността. Ерго, това е ахилесовата пета на Европа и повода тя да не може да се конкурира сполучливо със Съединени американски щати и Китай.

Проблемът с миграцията не може да се реши без използване на обща политика за миграцията, за която спомага всяка страна.

Проблемите със сигурността не може да се решат без обща войска, нуклеарна политика и проект за отбрана на континента.

Проблемите с стопанската система не може да се решат без същински обединен стоков, финансов, финансов, трудов и цифров пазар.

Обратно, вотът надясно ще ускори тези проблеми. И ще принуди рано или късно партиите да сложат на масата плана за Съединени Европейски Щати – в случай че не е прекомерно късно.

Защото разочарованието от Европа е в огромна степен дължащо се на дизайна на Европейски Съюз с доминация на импотентните национални държавни управления, която импотентност изкусно се приписва на Брюксел с общителната помощ на съветската агитация в обществените мрежи и подкрепените от Кремъл екстремистки партии. Ясно е за геополитиците, че Русия няма интерес от Европейски Съюз и прави всичко допустимо за неговата имплозия.

Проблемът е отчайващо огромен и у нас – тъй като ние географски, културно и ментално сме външна страна на Европа и тази тематика не може да влезе в дневния ред на българската политика. “

Отчита се растеж на досъдебните производства за опиати и незаконна миграция през май 2024 година

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР