Русия нанесе множество въздушни удари по украинския пристанищен град Одеса

...
Русия нанесе множество въздушни удари по украинския пристанищен град Одеса
Коментари Харесай

Руските военни удари по Одеса продължават

Русия нанесе голям брой въздушни удари по украинския пристанищен град Одеса рано на 3 април, оповестиха съветски и украински управляващи. Кметът на Одеса Генадий Труханов в своя профил в обществената мрежа Twitter, че Русия е разрушила " сериозна инфраструктура " при офанзивата.

Стратегическият черноморски пристанищен град, който е главната база за военноморските сили на Украйна, е основна цел за съветските сили, защото в случай че бъдат хванати, те биха могли да пресечен достъпа на Украйна до морето.

С неуспеха на акцията си към Киев се чака силите на Путин да концентрират офанзивата си в южна и източна Украйна, написа изданието Businessinsider. Руското министерство на защитата удостовери, че се е насочило към петролни уреди, които Украйна употребява за доставяне на войските си, блокирайки настъплението на Русия от изток.

„ Тази заран ракети с морско и въздушно базиране унищожиха петролна рафинерия и три складове за горива и смазочни материали край Одеса, от които горивото се доставяше на група украински войски в посока Николаев “, се споделя в известието.

Репортери на AFP оповестиха, че са чули детонации в югозападния пристанищен град към 6:00 часа сутринта локално време.

Видео, оповестено в обществените мрежи, демонстрира момента на ударите.

Дмитро Лунин, губернатор на украинската област Полтава, където се намира петролната рафинерия, сподели, че „ пожарът в нея е сподавен, само че оборудването е изцяло унищожено и към този момент не може да действа “, съобщи Reuters. Украинските управляващи обявиха, че до момента няма данни за жертви от удара.

Градският съвет на Одеса съобщи в Telegram, че украинските сили са свалили две съветски крилати ракети с военноморско базиране.

Multiple Strikes are being reported this morning in the Ukrainian Coastal City of Odessa, there are Claims that a Fuel Depot and a number of Military Positions near the City Center have been Struck by Russian 3M-54 Kaliber Cruise Missiles fired from over/in the Black Sea.
— OSINTdefender (@sentdefender)
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР