Полицията на Ню Йорк нахлу в кампуса на Колумбийския университет,

...
Полицията на Ню Йорк нахлу в кампуса на Колумбийския университет,
Коментари Харесай

Пропалестинските протести: Полиция нахлу в Колумбийския университет

Полицията на Ню Йорк нахлу в кампуса на Колумбийския университет, който беше окупиран от студенти, участващи в пропалестински митинги.

Активистите бяха завладяли постройката съвсем 24 часа на фона на двуседмични митинги против военните дейности в Ивицата Газа.

Десетки студенти са задържани и изведени от постройката, заяви Би Би Си .

 Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ) Светът 2 мин. Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ)  Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа  Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати Светът 2 мин. Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати  Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ) Светът 2 мин. Пропалестниски митинги: Студенти превзеха постройка на Колумбийския университет (СНИМКИ)  Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа Светът 2 мин. Сред Съединени американски щати: Пропалестински митинги на студенти в Европа  Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати Светът 2 мин. Разрастват се митингите в университети в Съединени американски щати

Кадри демонстрират дълга редица служители на реда от екипите за битка с безредиците, които се катерят в постройката по стълба и влизат през прозорец на втория етаж.

Други чиновници на реда са се пръснали из кампуса, задържайки протестиращи и зяпачи. Студентите скандираха: „ Срам, позор! “

 Полиция нахлу в Колумбийския университет Снимка: Reuters

Ректорът на Колумбийския университет Немат Минуш Шафи прикани преди ден протестиращите да се разотидат непринудено.

Тя сподели, че университетът няма да се откаже от активите си в компании, които работят в поддръжка за израелската войска – основно искане на протестиращите. Предложи обаче да влага в опазването на здравето и образованието в Газа и да усъвършенства прозрачността на холдингите за директни вложения във висшето учебно заведение.

Преговорите на ректора с стачкуващите обаче не дадоха резултат, което принуди полицията да нахлуе в университета.

Колумбийският университет е център на студентските митинги против войната в Близкия Изток. Демонстрациите се разпространиха в университети в цялата страна през последните две седмици – Калифорнийския Харвард, Йейл, Пенсилванския.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР