Русия може да пренасочи значителни количества газ към Турция чрез

...
Русия може да пренасочи значителни количества газ към Турция чрез
Коментари Харесай

Русия може да пренасочи по нов маршрут значително количество газ

Русия може да пренасочи обилни количества газ към Турция посредством нови направления за превозване на „ синьото гориво “ през Черно море, сравними с доставките посредством „ Северен поток “. Ръководителят на " Газпром " Алексей Милер сподели това в изявление за програмата " Москва. Кремъл. Путин ", отговаряйки на въпроси на журналиста Павел Зарубин.

„ Говорим за всички тези намаляващи размери, които сме изгубили заради актове на интернационален тероризъм в „ Северни потоци “, тъй че това могат да бъдат обилни размери “, сподели той.

„ Знаете ли, нищо не е невероятно “, сподели Милер, разяснявайки опцията за цялостно пренасочване на доставките от Балтийско към Черно море. „ Бих желал да ви припомня, че имаме опит в подготовката за реализацията на „ Южен поток “. план, който в началото беше плануван за потенциал от 63 милиарда куб. м. Следователно, в случай че приказваме даже за техническата документи за създаването на трасето, то за „ Южен поток “ всичко това към този момент беше направено едновременно “, добави той.

С концепцията за основаване в Турция на най-големия газов хъб в Европа, където да бъде пренасочен изгубеният размер на преноса през „ Северен поток “, съветският президент Владимир Путин приказва в сряда на форума Russian Energy Week. По думите му става дума за опцията за създаване на още една газопроводна система и основаване на хъб в Турция, през който да се доставя синьо гориво за трети страни, на първо място европейски, в случай че имат интерес от това. Както акцентира Путин, този хъб може да стане платформа освен за доставки, само че и за установяване на цената на газа „ на обикновено пазарно равнище, без политически нюанси “.

Газпром е механически подготвен да построи нови газопроводи до Турция през Черно море, сподели Милер.

Още през 2019 година ръководителят на " Газпром " сподели пред ТАСС, че не изключва опцията за осъществяване на плана за газопровода " Турски поток 2 ", в случай че има търсене и нужните утвърждения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР