Русия и Украйна са разменили първите военнопленници, девет руски военнослужещи

...
Русия и Украйна са разменили първите военнопленници, девет руски военнослужещи
Коментари Харесай

Първа размяна на военнопленници между Украйна и Русия

Русия и Украйна са разменили първите военнопленници, девет съветски военнослужещи са били освободени, излиза наяве от известие на омбудсмана по правата на индивида в Руската федерация Татяна Москалкова, предават международните организации.

" Първата замяна е реалност. Девет от нашите момчета се върнаха. Някои от тях са от листата, който имахме от тъжби на родственици ", сподели Москалкова. Тя удостовери, че съветските военнослужещи са били разменени за кмета на Мелитопол.

Още предходната седмица се появи информация, че Иван Фьодоров е бил освободен против  руски военнопленници.Омбудсманът разгласи, че съветската страна е предоставила на Международния комитет на Червения кръст данни за повече от 500 пленени украински бойци.  " За всеки хванат се изготвя специфична карта, написана от него на ръка, като доказателство, че е жив. Тя се предава на Международния червен кръст. Предадени са 500 такива карти. Това са украински пандизчии, които сме подготвени да заменяем ", сподели още Москалкова.

И посочи, че няма информация украинската страна да е предоставила подобен лист. Жалбите при нея за изчезнали съветски бойци са повече от 100, написа Блиц.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР