Русия и Китай ще строят обща база на Луната Ръководителите

...
Русия и Китай ще строят обща база на Луната Ръководителите
Коментари Харесай

Какво друго по света: няколко любопитни идеи

Русия и Китай ще строят обща база на Луната
Ръководителите на съветската и китайската галактическа организация подписаха във вторник съглашение за съдействие, въз основата на което възнамеряват построяването на обща изследователска станция на повърхността на Луната. В меморандума за съгласие сред двете страни е записано, че оборудването ще се назовава " Международна лунна галактическа станция " и за присъединяване ще бъдат поканени и други страни. Под документа седят подписите на ръководителя на " Роскосмос " Дмитрий Рогозин и китайския му сътрудник Жанг Кейан.

За момента детайлностите към взаимния план са много нищожни. Русия и Китай в най-общи линии афишират, че ще работят взаимно за създаване на уреди на и към Луната. Целта е първо да се открият дълготрайно функциониращи необитаеми съоръжения, които да приготвят терена за бъдещо човешко наличие на земния сателит. По всяка възможност в тази ситуация съветската галактическа организация по-скоро ще се причисли към съществуващата китайска стратегия за създаване на станция на Южния полюс на Луната при започване на 30-те години на това столетие. Специалният интерес към този район е предизвикан от съществуването на огромни ресурси от замръзнала вода, която може да се употребяват за синтезирането на О2 и ракетно гориво. Потенциално предпочитание за присъединяване в китайските лунни задачи е декларирала и Европейската галактическа организация (ESA).
ture-in-picture " allowfullscreen>
Американската галактическа организация NASA от своя страна стартира да подписва серия двустранни междудържавни съглашения, наречени Artemis Acords, които касаят проучването на Луната. За момента своите подписи под документа са сложили представители на Япония, Канада, Англия, Австралия, Италия, ОАЕ и Люксембург. Русия от своя страна отхвърли да се причисли, тъй като съгласно нея договорът е " прекомерно американоцентричен ".

------

Автоматизация
Капитал - брой 10 Робот татуира отдалечено през 5G мрежа
Като част от своята маркетингова тактика за промотиране на своята 5G мрежа за транспорт на данни холандският телеком оператор T-Mobile Netherlands показва образно, че татуирането към този момент е допустимо да става и отдалечено благодарение на ултрамодерен робот. В опита, наименуван The Impossibe Tatto, се включи холандската актриса и телевизионна звезда Стайн Франсен, която непринудено се подлага на рискованата на пръв взор операция.

За задачите на плана T-Mobile Netherlands наемат основания в Лондон софтуерен бизнесмен Ноел Дрю и професионалния татуировчик Вес Томас. Дрю и екипът му проектират, сглобяват и програмират изцяло истинската роботизирана ръка в продължение на няколко седмици. В системата е интегриран и логаритъм за машинно самообразование, тъй че прецизните команди на татуировчика, работещ от разстояние, доста тъкмо да се трансформират в придвижвания на иглата, която рисува татуировката върху човешката кожа. Добавени са и системи за сигурност, тъй че иглите за татуиране инцидентно да не се забият прекомерно надълбоко. " Няколко тикви бяха смачкани или развалени, до момента в който тествахме хардуера върху повърхността на зеленчуци, преди да го изпробваме върху ръката на Франсен ", споделя Ноел Дрю.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР